1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Premierul Greciei: Suntem aproape de un acord cu reprezentanţii UE şi FMI

Premierul elen Alexis Tsipras a anunţat miercuri că ţara este aproape de a ajunge la un acord cu creditorii săi, dar a subliniat că în stadiul final al negocierilor este nevoie de 'calm şi determinare', transmit AP şi Reuters.

27 mai, 2015 | Agerpres

'Am înregistrat multe progrese şi suntem în stadiul final al negocierilor, suntem foarte aproape de un acord', a declarat oficialul elen după o reuniune desfăşurată la Ministerul de Finanţe din Atena.

Declaraţiile sale vin la scurt timp după ce oficiali guvernamentali au anunţat că negociatorii încep să redacteze mult aşteptatul acord dintre Grecia şi reprezentanţii UE şi FMI, care va permite deblocarea unei tranşe de 7,2 miliarde de euro, bani necesari pentru ca Grecia să nu intre în faliment.

Surse anonime au declarat că acordul include o reformă a TVA, schimbări în sistemul de pensii şi o soluţie pe termen lung privind datoria Greciei. Totuşi, susţin sursele, mai sunt câteva probleme de rezolvat.

Acţiunile europene au înregistrat creşteri miercuri, pe fondul perspectivelor încheierii unui acord între Grecia şi creditorii săi.

Bursa de la Atena înregistra miercuri un avans de 3,5%, randamentul obligaţiunilor guvernamentale elene pe zece ani a scăzut la 11,49%, de la 11,89% marţi iar euro s-a apreciat. ajungând la 1,087 dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO