1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Premierul Portugaliei: Un nou ajutor acordat Greciei, numai condiţionat

Premierul portughez, Pedro Passos Coelho, a solicitat miercuri ca o eventuală undă verde din partea ţărilor membre ale zonei euro pentru noua cerere de ajutor formulată de Grecia să fie însoţită obligatoriu de condiţii, transmite AFP.

08 iul, 2015 | Agerpres

'La ultimul summit al zonei euro, toţi s-au arătat dispuşi să ofere mai mult ajutor Greciei. Dar să ceri un împrumut fără condiţii, asta nu există nici în Grecia, nici în altă parte a lumii', a pledat Pedro Passos Coelho în cursul unei dezbateri în parlament.

'Nimeni nu şantajează Grecia. Ce i-a împrumutat Europa Greciei în ultimii ani nu a fost dat niciunei alte ţări', a subliniat prim-ministrul, înainte de a adăuga că 'toate ţările europene fac sacrificii'.

După ce a pus în practică un program de austeritate fără precedent, în schimbul unui plan internaţional de ajutorare de 78 de miliarde de euro, acordat în 2011, Lisabona ar privi cu un ochi critic ca Grecia să primească un tratament preferenţial din partea creditorilor.

La o zi după victoria 'nu' la referendumul grec, premierul portughez de centru dreapta a atras atenţia că 'Grecia trebuie să decidă dacă doreşte să mai rămână în zona euro'.

Atena a cerut miercuri un nou împrumut pe trei ani şi s-a angajat să prezinte un program de reforme 'credibile' cel mai târziu joi la miezul nopţii, după ultimatumul adresat de liderii europeni care speră să încheie până duminică un acord pentru a evita ieşirea Greciei din zona euro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO