1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Premierul Suediei vrea să restrângă imigraţia forţei de muncă

Premierul suedez Stefan Lofven a declarat vineri presei că doreşte restrângerea imigraţiei forţei de muncă, pentru a putea oferi mai multe locuri de muncă şomerilor, inclusiv numeroşilor refugiaţi primiţi în Suedia în ultimii ani.

25 feb, 2017 | Agerpres

'Locurile de muncă pentru care este nevoie de puţină pregătire sau deloc vor fi acoperite în primul rând de persoanele fără loc de muncă care se găsesc deja în ţara noastră', îl citează AFP pe prim-ministrul social-democrat.

'Nu este rezonabil să avem o imigraţie de forţă de muncă formată din spălători de vase şi personal de restaurante, când dispunem de persoane capabile sosite aici ca refugiaţi', a adăugat Lofven, precizând că în Suedia există 100.000 de locuri de muncă disponibile şi 300.000 de şomeri.

Prin urmare, apreciază şeful guvernului de la Stockholm, imigraţia de forţă de muncă ar trebui limitată la profesiile în care nu există suficient personal calificat.

Suedia a acordat anul trecut peste 12.000 de permise de muncă unor persoane venite din afara Uniunii Europene, din care 4.000 nu aveau o calificare, potrivit serviciului suedez de imigraţie. În 2014 şi 2015, Suedia a primit 244.000 de solicitanţi de azil, la o populaţie sub 10 milioane - cea mai ridicată proporţie din Europa, arată AFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO