1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Premierul Tudose nu-l demite pe şeful Poliţiei Române: I-am cerut un plan de măsuri pentru remedierea situaţiei

Premierul Mihai Tudose a amânat luarea unei decizii în cazul şefului Poliţiei Române, anunţând că i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei.

10 ian, 2018 | Mediafax

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a ajuns, miercuri dimineaţă, la Guvern, unde a avut discuţii cu premierul. Întâlnirea a avut loc în contextul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut, marţi, demiterea acestuia.

Discuţia dintre premierul Mihai Tudose şi şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a încheiat după circa 45 de minute, şeful Executivului urmând să anunţe dacă va semna demiterea acestuia aşa cum a solicitat încă de marţi ministrul Carmen Dan, în contextul scandalului cu poliţistul pedofil.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Cauza- explicaţiile lacunare privind menţinerea în sistem a poliţistului suspectat de pedofilie.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Am constatat că niciun şef al acestui agent nu a înţeles să îşi asume vreo responsabilitate şi că acesta a fost menţinut în Poliţie. Am aflat că testările nu sunt relevenate şi se impune modifcarea bateriilor. Atâţia ani cu lasă că merge şi aşa au făcut să fie în sistem oameni care au devieri comportamentale", a spus ministrul de Interne.

Carmen Dan a precizat că agentul cercetat era încadrat ca fiind agent operativ, dar era folosit ca şofer de unul dintre şefii din Brigada Rutieră, ultima amendă dată de acesta fiind în luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, aceasta susţine că a fost informată cu întârziere despre cazul privind agresiunea asupra celor doi minori.

"Din explicaţii a lipsit răspunsul la o întrebare esenţiala şi aceasta era cum de nimeni din cei care aveau atribuţii de cunoaştere a poliţistului nu a ştiut de aceste devieri comportamentale ale acestuia", a mai spus Carmen Dan.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO