1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Premierul Tudose: Sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt bazele bugetului pe 2018

Sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt 'bazele' bugetului pe anul 2018, a afirmat joi premierul Mihai Tudose, precizând că se păstrează şi 2% din PIB pentru apărare.

30 noi, 2017 | Agerpres

'Sănătate, educaţie, infrastructură sunt bazele acestui buget, evident păstrând cei 2% la apărare dintr-un Produs Intern Brut mai mare', a declarat Tudose, la Palatul Victoria.

Potrivit şefului Executivului, săptămâna viitoare vor fi disponibile toate cifrele referitoare la bugetul pe anul viitor.

'Săptămâna viitoare le aveţi pe toate. (...) Nu discut de cifre până când nu e gata', a spus Tudose.

Chestionat cu privire la faptul că sunt prevăzute reduceri de cheltuieli de 10%, Tudose a răspuns: 'Eficientizăm (...) Nu putem să rămânem cu această cheltuire a banului public în tot ceea ce înseamnă sistem public, excepţie făcând (...), de exemplu, (...) tot ceea ce înseamnă sistemul de securitate naţională. Nu pot să-i cer domnului Raed Arafat să scadă cu 10% consumul de medicamente pe salvări sau la UPU'.

Totodată, întrebat cum comentează faptul că se doreşte introducerea unei măsuri restrictive în privinţa angajărilor, respectiv o angajare la două ieşiri din sistem, Tudose a precizat: 'Se va renunţa la acest lucru. (...) Să vedem. (...) Administraţia locală e independentă, i se dă un buget, poate să angajeze câţi doreşte, dar să stea în anvelopa bugetară'.

În ceea ce priveşte tichetele de vacanţă, şeful Guvernului a precizat că acestea se vor da în primele două luni ale anului viitor.

'Se dau voucherele în primele două luni, tocmai pentru a avea timp toţi românii să fie siguri că au voucherele să-şi poată programa (...) vacanţa, fiindcă e şi perioada de programare a concediilor', a mai afirmat Tudose.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO