1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

News

Premierul Tudose spune că pentru Pilonul II de pensii sunt avute în vedere trei variante de lucru

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, că în privinţa Pilonului II de pensii sunt trei variante de lucru, între care şi cea privind posibilitatea ca persoanele care contribuie să poată opta.

29 aug, 2017 | Agerpres

Trei variante: să lăsăm lucrurile aşa cum sunt, umblând doar la comisioanele care se iau astăzi de către administratorii privaţi ai acelor bani, fiindcă, repet, au exagerat; varianta a doua - să diminuăm cota pentru Pilonul II în favoarea Pilonului I şi varianta a treia - cea de opţional. Se fac calcule, Ministerul de Finanţe le va prezenta public când vor fi gata (...) Săptămâna viitoare vom avea cred simulările complete', a declarat premierul Mihai Tudose, la România TV.

Referindu-se la varianta în care oamenii pot opta, şeful Executivului a spus: 'Dacă vrei să rămâi aşa, rămâi aşa. Vrei să duci mai mulţi bani în Pilonul I (...) este în regulă, optează'.

"Discuţia a plecat de la ASF. Eu m-am referit la randamentul personal când am comparat pilonul I cu pilonul II. Şi pilonul I şi pilonul II sunt de stat. Aambele sume sunt pe numele deponentului. Au fost momente si sunt calcule in care pe salariul minim castigul a fost mai mare pe pilonul I", a subliniat Mihai Tudose.

Premierul a mai spus că managementul companiilor care administrează Pilonul II avea voie la înfiinţare să perceapă o taxă de 2,5%, dar că aceştia au continuat să o perceapă timp de zece ani.

"Au plecat sume importante de acolo. Vorbim de nişte miliarde. Sunt trei variantă în privinţa pilonului II de pensii: să rămână aşa cum sunt, dar să umblăm la comisioane, să dimininuăm cota şi o a treia variantă de opţional. Saptamana viitoare vom avea simularile complete si vom lua o decizie. Romania este stabila si sta bine financiar", a punctat premierul Mihai Tudose.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO