Premierul turc acuză Twitter de evaziune fiscală

Premierul turc a acuzat Twitter de evaziune fiscală după ce reţeaua socială a fost folosită pentru a difuza înregistrări şi interceptări telefonice care implicau anturajul şefului executivului turc într-un scandal de corupţie, informează sâmbătă AFP.
Economica.net - sâm, 12 apr. 2014, 15:05
Premierul turc acuză Twitter de evaziune fiscală

‘Twitter, YouTube şi Facebook sunt societăţi internaţionale create pentru a face profit’, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-o intervenţie televizată. ‘Twitter este şi un evazionist fiscal. Ne vom ocupa noi de el’, a adăugat premierul turc.

Guvernul turc a decis să ridice blocarea reţelei de socializare Twitter impusă în urmă cu două săptămâni după publicarea unor acuzaţii de corupţie ce îl vizau pe premierul Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP şi Reuters, citând autoritatea însărcinată cu telecomunicaţiile (TIB).

‘Am început procedura pentru ridicarea interdicţiei privind Twitter’, potrivit unui responsabil TIB care a vorbit cu France Presse. Deciziile legale ce justificau interdicţia au fost retrase joi după-amiază de pe site-ul de internet al autorităţii telecomunicaţiilor.

Cea mai înaltă instanţă juridică turcă, Curtea Constituţională, a apreciat într-o decizie publicată miercuri că această măsură reprezenta o încălcare a libertăţii de exprimare şi a dispus ridicarea sa imediată.

Accesul la reţeaua Twitter a fost blocat în noaptea dintre 20 spre 21 martie, din ordinele premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe internet a unor acuzaţii de corupţie împotriva sa în perspectiva alegerilor municipale desfăşurate la 30 martie.

La o săptămână după reţeaua Twitter, guvernul turc a blocat joia trecută accesul la YouTube, după difuzarea pe internet a înregistrării unei reuniuni confidenţiale care evocă o intervenţie militară turcă în Siria. Cele două episoade au suscitat critici dure din partea lumii întregi pentru deriva autoritară a lui Erdogan, aflat la putere din 2002 în Turcia.

Dar în ciuda acuzaţiilor de corupţie ce planează asupra sa, premierul a câştigat fără drept de apel alegerile municipale de duminică, cruciale pentru viitorul său politic. El va putea de acum înainte să-şi anunţe candidatura la prezidenţialele din august, notează AFP.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
O parte a militarilor ruşi a sosit deja în Belarus pentru a efectua prima etapă de testare a eficienţei grupării regionale ...
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...