Presă: Agent Green, de la manipulări la şantaj şi retur. Miza, decredibilizarea Romsilva

Inducerea intenționată a confuziei, în rândul opiniei publice, privind așa-zisele „defrișări ilegale masive” care au loc în parcuri naturale și naționale, administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, merge mai departe! Evident, în disprețul adevărului și al unei realități care este vopsită (abil, pervers și intenționat!) în culori alarmiste. Vorbim, practic, de ani buni, de o serie de atacuri concertate, planificate în detaliu, tot mai agresive, la adresa Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, scrie Cronica Română. 
Economica.net - mie, 05 dec. 2018, 14:12
Presă: Agent Green, de la manipulări la şantaj şi retur. Miza, decredibilizarea Romsilva

Departe de mine gândul de a spune că la Romsilva lucrurile merg perfect. Există disfuncționalități (inerente), există (încă) „uscături” printre miile de angajați din toată țara, însă actuala conducere a RNP, în frunte cu Gheorghe Mihăilescu (un profesionist, cu rezultate pe măsură, în domeniul silviculturii!), face eforturi susținute pentru a eficientiza/transparentiza activitatea unei Regii Naționale care are, din păcate, încă lipită pe frunte, o imagine nemeritată!

De aici, însă, și până la a arunca cu noroi într-o echipă de profesioniști, bine pregătită, care gestionează, cu rezultate foarte bune, administrarea pădurilor proprietate publică a statului, este o cale lungă, pe care eu unul refuz să o parcurg fără a analiza toate datele problemei.

De altfel, este evident faptul că, după venirea lui Gheorghe Mihăilescu la conducerea RNP-Romsilva, în urmă cu două luni, au început, suspect, diversionist și manipulator, să apară informații despre „tăierile ilegale” din județul Vâlcea, adică tocmai în zona de care răspunde Direcția Silvică Vâlcea, Direcție condusă, cu rezultate excelente, de Mihăilescu, în ultimii șase ani și jumătate! Bizară coincidență, nu? Mai ales că este știut foarte bine faptul că problemele existente în pădurile din județ sunt, într-o proporție covârșitoare, în zona ocoalelor silvice private, care excedează zona de competență a Direcției Silvice din județ! Dar ce mai contează adevărul, cât timp poți să vinzi pe piață o minciună?

Asociația pe care o conduce Gabriel Păun, Agent Green, a fost înființată în 2009, ca organizație neguvernamentală non profit, cu scopul declarat al protecției mediului și conservarea biodiversității. Demers lăudabil, mai ales că protejarea Munților Retezat, ultimul Peisaj Forestier Intact, și nu numai, trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi!

Luând în calcul însă, avalanșa de diversiuni (ordinare), făcute de-a lungul ultimilor ani, de așa-zișii activiști Agent Green, care au mers de la blocarea unor camioane care transportau lemn tăiat legal și resticționarea/blocarea, după bunul plac și fără a răspunde în fața legii, a circulației pe drumurile publice, și până la a prezenta imagini/filmulețe, pe pagina de Facebook a Asociației, care prezentau „defrișări ilegale masive” în diverse parcuri naționale, trag concluzia că vorbim ori de iresponsabilitate și tupeu nemăsurat, ori de șantaj, ori de prostie crasă! Cum să-și permită un activist, fie el și Agent Green, să verifice, în mod abuziv, actele unui autovehicul care transportă lemn, să măsoare cantitatea de lemn de foc transportată, ba mai mult să restricționeze/blocheze circulația pe un drum public?

Mai ales că, în toate cazurile prezentate cu mare tam-tam, cu televiziuni târâte după ei, organele de control ale statului au făcut verificările aferente și au constatat, evident, că transportul era legal, înregistrat în aplicația SUMAL, iar cantitatea, cea prevăzute în acte! Despre ce mai vorbim?

Din păcate, acest tip de manipulări nu e singular, nu vorbim doar de un incident nefericit, o greșeală cauzată de vreo intenție generoasă, care poate fi, până la un punct, înțeleasă și chiar iertată, cât timp, la mijloc este vorba de protejarea pădurilor proprietate publică a statului și nu numai!

Cât de mult își doresc Gabriel Păun și Agent Green să identifice o colaborare, evident în interesul protejării fondului forestier, cu Romsilva este de notorietate pentru cei din domeniu.

Spre exemplu, în luna noiembrie a anului 2016, în urma altor afirmații defăimătoare, domnul Gabriel Păun a fost notificat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva că va utiliza căile legale pentru recuperarea prejudiciilor, însă președintele Agent Green a solicitat un dialog, acesta purtându-se în 6 decembrie 2016, la sediul central al Regiei.

În cursul întrevederii, Gabriel Păun a cerut un protocol de colaborare cu Romsilva, privind identificarea pădurilor virgine și cvasivirgine, acces la amenajamentele silvice și ale experților în teren. Romsilva a răspuns pozitiv însă, în ciuda solicitărilor repetate ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Agent Green nu a încheiat respectivul protocol.

Și, surprinzător, după scandalurile repetate din primavara anului 2017, asezonate din plin cu dezinformări și manipulări, Dragoș Păun și Agent Green au trimis, rapid, către Romsilva, un draft al protocolului despre care se discutase cu aproape jumătate de an în urmă!

Este greu de înțeles cum un ONG își permite să se comporte ca pe propria moșie, să își bată joc de legile statului român și să arunce cu noroi, fără probe,

Te-ar mai putea interesa și
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat......
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental ...
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene în sezonul 2021/22, care s-a închinat la data de 30 iunie, au urcat cu ...
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi Design Construct, anchetată în „Afacerea Panseluţa” încheiată pe vremea lui Chiliman
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi ...
În ultimul an şi jumătate de când a devenit primar la Sectorul 1, Clotilde Armand şi-a făcut un obicei din a se "război" ...