1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Presa belgiană: Al treilea terorist de pe aeroportul din Bruxelles, Faycal Cheffou, este în viaţă şi a fost prins

Cel de-al treilea terorist care apare în imaginile surprinse la aeroportul din Bruxelles înaintea atentatului de marţi ar fi fost identificat ca fiind Faycal Cheffou, anunţă RTBF.be, precizând că informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.

26 mar, 2016 | ECONOMICA.net
(update 26 mar, 2016 14:51) Atentate la Bruxelles: În locuinţa lui Faycal Cheffou nu au fost descoperite arme
Locuinţa lui Faycal Cheffou, bănuit a fi bărbatul cu pălărie de pe aeroportul Zaventem şi pus sub acuzare în legătură cu atacurile teroriste din 22 martie din Bruxelles, a fost percheziţionată de poliţie, dar nu au fost găsite arme sau explozibili, au anunţat procurorii într-un comunicat de presă, transmite sâmbătă DPA.

Ziarul Le Soir a relatat că se crede că Cheffou este cel de-al treilea atacator de pe aeroportul internaţional Zaventem din Bruxelles, care reuşise să fugă, dar a fost arestat joi. Postul RTBF a transmis că poliţia aşteaptă testele ADN pentru a confirma această informaţie.

Procurorii au anunţat că au pus sub acuzare alte două persoane pentru participare la activităţile unei grupări teroriste, dar nu au stabilit o legătură directă între aceştia şi atacurile de la Bruxelles. Potrivit AFP, cei doi suspecţi inculpaţi sunt Rabah N., arestat în cadrul anchetei privind atentatul dejucat în această săptămână în Franţa, şi Aboubakar A., ambii inculpaţi pentru participare la activităţile unei grupări teroriste.

Faycal Cheffou, arestat joi, este bărbatul cu pălărie neagră care apare în fotografia difuzată de poliţie cu cei trei suspecţi de atentatul de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, de pe 22 martie, scriu sâmbătă mass media belgiene, citate de EFE.

Potrivit DPA, care citează procuratura belgiană, individul a fost pus sub acuzare pentru asasinat terorist, tentativă de asasinat terorist şi participare la activităţile unei grupări teroriste.

Bărbatul a fost identificat după ce a fost recunoscut de şoferul de taxi care a transportat la aeroport comandoul terorist, a informat ziarul Le Soir şi postul public de televiziune francofon RTBF. Taximetristul l-a recunoscut în urma unei probe vizuale, scrie Le Soir, deşi procuratura nu a confirmat oficial această informaţie, în aşteptarea testelor ADN.

Vineri, surse din poliţie au declarat pentru acelaşi ziar că era "foarte posibil" ca Faysal Cheffou să fie "bărbatul cu pălărie". Suspectul a fost reţinut joi, în faţa sediului Ministerului Public, în plin centrul Bruxellesului. Individul era căutat de forţele de ordine de câteva luni bune.

Primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur, denunţase în repetate rânduri activismul individului şi îl calificase drept periculos. Mayer îl acuza totodată că se ocupa de selectarea jihadiştilor în parcul Maximilien, unde făcea "recrutări" în rândul solicitanţilor de azil şi al imigranţilor ilegali.

Cheffou, care spune despre el că este ziarist freelancer, este autorul unei înregistrări video datată 15 iulie 2014, difuzată sâmbătă de presa belgiană, în care apare în faţa unui centru de primire a imigranţilor unde, susţine el, li se servea masa musulmanilor înainte de terminarea postului Ramadanului.

Sursa: AGERPRES

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO