Preşedintele Venezuelei nu a primit dreptul de a survola SUA

Statele Unite au refuzat să acorde preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro permisiunea de a survola teritoriul american în timpul călătoriei spre China prevăzute pentru sâmbătă, a declarat joi ministrul venezuelean de Externe, o decizie calificată drept o "insultă".
Economica.net - vin, 20 sept. 2013, 05:05
Preşedintele Venezuelei nu a primit dreptul de a survola SUA

Maduro a anunţat marţi că va efectua o vizită la Beijing în perioada 21-24 septembrie pentru a se întâlni cu omologul său chinez Xi Jinping cu scopul de a „consolida relaţiile strategice”.

Şeful diplomaţiei venezuelene Elias Jaua a calificat refuzul autorităţilor americane de survolare drept o „insultă”. „Considerăm (acest refuz) o insultă drept o altă insultă a imperialismului nord-american la adresa Guvernului”, a spus Jaua.

„Nimeni nu poate interzice (accesul în) spaţiul aerian unui avion care transportă un preşedinte aflat în vizită internaţională”, a declarat acesta.

Ministrul, care urmează să îl însoţească pe Maduro, a declarat că speră ca autorităţile americane să îşi „îndrepte greşeala”, pe care a atribuit-o unor oficiali de rang secund.

Statele Unite şi Venezuela, care nu mai au ambasadori în cele două ţări începând din 2010, întreţin relaţii diplomatice extrem de tensionate.

Guvernele lui Hugo Chavez (1999-2013) şi al noului preşedinte Maduro au denunţat frecvent tentative de destabilizare a ţării din partea opoziţiei, despre care afirmă că beneficiază de susţinerea Statelor Unite.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...