1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

News

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, pusă sub acuzare pentru obstrucţionarea justiţiei

Preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficială sub acuzare vineri pentru că ar fi obstrucţionat justiţia şi ar fi muşamalizat implicarea Iranului într-un atac din 1994 asupra unui centru al comunităţii evreieşti din Buenoes Aires soldat cu moartea a 85 de persoane, relatează AFP şi DPA.

13 feb, 2015 | Agerpres

Procurorul Gerardo Pollicita a pus-o sub acuzare pe Cristina Kirchner în legătură cu o plângere pe care procurorul Alberto Nisman a înaintat-o la 14 ianuarie. Nisman, care investiga atacul asupra centrului AMIA de 11 ani, a fost găsit mort în apartamentul său, în condiţii misterioase, patru zile mai târziu, la 18 ianuarie.

El a fost descoperit într-o baltă de sânge, cu un revolver lângă el, în apartamentul său din Puerto Madero, un cartier de lux din capitala Buenos Aires.

Ulterior, un alt procuror a precizat că Alberto Nisman, al cărui deces a stârnit un val de emoţie în Argentina, ar fi intenţionat un timp să ceară plasarea în detenţie a Cristinei Kirchner, sub acuzaţia de obstrucţionare a justiţiei.

Ministerul de externe argentinian Hector Timerman şi alţi doi politicieni proguvernamentali au fost de asemenea inculpaţi în acest caz.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO