1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Şeful Dacia avertizează: România are nevoie de 7% creştere economică pe an, ritmul actual nu ne ajută

Dacă vrem să contăm în regiune şi în Europa, România trebuie să-şi mobilizeze resursele. Creşterea economică de 3,4% estimată de FMI pen­­tru România în 2015 nu este su­ficient de mare pen­tru a conta cu ade­vă­rat, con­sideră Nicolas Maure, preşe­din­te­le Auto­mobile Dacia, cea mai mare com­pa­nie din Româ­nia şi din Europa de Sud-Est, notează Mediafax.

09 oct, 2015 | Mediafax

România are nevoie de o creş­tere economică cel puţin de două ori mai mare decât are în prezent pentru a avea un cuvânt de spus la nivel regional, a menţionat el, potrivit Mediafax.

„Pentru ca România să aibă o con­­ver­genţă la celelalte ţări şi eco­nomii din Uniu­­nea Europeană avem nevoie de o creş­tere mult mai mare de 4%, avem ne­voie de o creş­­tere de 7% pen­tru a recu­pera de­ca­la­jul faţă de Cehia sau Polonia. Dacă vom pu­tea re­cupera decalajul ar tre­bui să fie su­­biec­tul unei bune dezbateri lansate în ca­­drul ale­gerilor de anul viitor", a spus Maure.

Dacia a atins anul trecut o cifră de afa­ceri de 4,24 miliarde de euro, depă­şind pentru al doi­lea an consecutiv OMV Petrom SA. Com­pania este şi cel mai mare expor­tator, cu o cotă de 10% din totalul ex­porturilor ţării care au atins un maxim istoric de peste 50 mld. euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO