1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

News

Preşedintele BVB: 2013 este cel mai bun an din ultimii şase pentru piaţa de capital

Anul 2013 este, pentru piaţa de capital, cel mai bun din ultimii şase, iar noiembrie a fost cea mai bună lună din istoria bursei, ca volum de tranzacţionare, a declarat, joi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, Lucian Anghel, la conferinţa 'România investiţiilor. România dezvoltării'.

12 dec, 2013 | Agerpres

Anghel a menţionat listarea Romgaz şi a apreciat că Guvernul a reuşit să facă un lucru foarte bun, din perspectiva viitorului.

Pe de altă parte, Anghel a subliniat că România are o datorie externă de 100 de miliarde de euro (în mare parte datorie privată), iar numai dobânzile care trebuie plătite anual se cifrează la 2-3 miliarde de euro. În acest context, România trebuie să găsească surse pentru crearea unor proiecte de interes naţional, strategice, cu rezultate pe termen lung.

'Nu poţi să ai o creştere economică mai mare doar bazându-te pe starea vremii, condiţiile meteo (aluzie la contribuţia agriculturii la PIB, în anii agricoli buni - n. r.). Cred că orice stat din Uniunea Europeană ar trebui să încerce astfel de investiţii în economie, fiindcă în următorii 20 de ani cel mai dificil în Europa va fi să creezi locuri noi de muncă', a spus Anghel.

El a dat exemplul Poloniei, care are un program de listare la bursă a 260 de companii de stat şi un program investiţional de peste 100 miliarde euro, până în anul 2020.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO