1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Investiţii

Preşedintele BVB: Piaţa de capital românească a rezistat la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani

Piaţa de capital românească a rezistat la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani, indicele principal BET înregistrând o creştere de 7% de la debutul anului, a declarat, luni seara, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel, la Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018.

19 feb, 2018 | Agerpres

'Piaţa de capital românească a rezistat excelent la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani. BET, indicele principal, înregistrează o creştere de la începutul anului 2018 de circa 7%. În ciuda corecţiilor internaţionale, bursa noastră a crescut cu 7%, ceea ce este o performanţă remarcabilă', a spus Anghel.

Acesta a subliniat că perioada de volatilitate va continua, conform analiştilor, şi ideal ar fi ca investitorii să gândească pe termen de 3-5 ani.

'Pe ultimii cinci ani, randamentul mediu, incluzând dividendele din BET, a fost de circa 15%. Randamentul mediu anual în niciun an nu a fost pe minus, ceea ce echivalează cu o creştere de 100% în echivalent euro în ultimii cinci ani. Trecutul nu e o garanţie pentru viitor. Cu cât vom spori gradul de educaţie financiară, cu atât cetăţenii vor trăi mai bine şi vor prospera prin ceea ce au economisit cu atâta trudă', a explicat preşedintele BVB.

El a precizat că absorbţia SIBEX de către BVB a fost un proiect mai greu de realizat faţă de ce 'şi-au imaginat cei mai mulţi'.

Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018, eveniment aflat la cea de-a cincea ediţie, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, marchează începerea unui nou an investiţional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO