1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Preşedintele BVB: Sobolewski este cel mai potrivit pentru a implementa modelul polonez la BVB

Noul director general al Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, Ludwik Sobolewski, este cel mai potrivit pentru a implementa modelul polonez la BVB, apreciază preşedintele Bursei, Lucian Anghel.

21 aug, 2013 | Agerpres

'Am promovat permanent modelul polonez în care cred cu tărie, iar domnul Sobolewski este cu siguranţă cel mai potrivit pentru a-l replica şi a-l implementa la Bursa de Valori Bucureşti prin adaptarea cunoştinţelor şi experienţei dobândite la Varşovia la stadiul de dezvoltare şi la particularităţile specifice pieţei de capital şi mediului economico-social din România. Îi urăm bun venit şi îl asigurăm încă o dată de sprijinul nostru în îndeplinirea obiectivelor stabilite', a declarat miercuri Lucian Anghel, într-un comunicat al BVB remis AGERPRES.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat miercuri numirea lui Ludwik Sobolewski în funcţia de director general al BVB. Consiliul Bursei l-a desemnat pe Ludwik Sobolewski în această funcţie în şedinţa din 1 iulie 2013, în urma unui proces de recrutare riguros, menţionează comunicatul.

'Am acceptat această provocare pentru că am încredere în potenţialul de dezvoltare al pieţei de capital din România. Mulţumesc Consiliului Bursei şi Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru oportunitatea de a demonstra că Bursa de Valori Bucureşti merită un loc mai bun în economia românească şi pe pieţele de capital internaţionale', a declarat Ludwik Sobolewski.

Ludwik Sobolewski este doctor în drept şi a fost preşedintele directoratului şi CEO al Bursei din Varşovia în perioada 2006-2013, atunci când aceasta a devenit cea mai mare bursă din Europa Centrală şi de Est. În perioada mandatului său, Bursa din Varşovia a excelat atât în inovaţii în piaţa de capital, lansarea de noi segmente de piaţă, gestionarea pieţelor de instrumente financiare şi de mărfuri, cât şi în implementarea cu succes a unei strategii internaţionale de dezvoltare. În cursul acestor transformări, Bursa din Varşovia a devenit o companie publică în 2010.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO