Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins marţi recursul procurorilor la decizia prin care preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Sorin Dimitriu, a fost lăsat în libertate de Tribunalul Bucureşti, acesta urmând să fie cercetat în stare de libertate.
Economica.net - mar, 10 apr. 2012, 16:27
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate

Procurorul DNA a cerut marţi arestarea preventivă a lui Dimitriu, susţinând că şantajarea angajaţilor Camerei de Comerţ şi Industrii era „o cutumă”, unii dintre aceştia fiind obligaţi să cedeze până la 90% din salariu pentru a nu fi concediaţi.

Avocatul lui Sorin Dimitriu a spus că acesta e nevinovat şi a cerut respingerea recursului procurorilor.

Tribunalul Bucureşti a respins, pe 3 aprilie, solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a vicepreşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Sorin-Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat se şantaj.

DNA susţine că, în perioada iunie 2010 – martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Dimitriu, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Mihuţ Gabriel-Dan, director general al CCIB şi Dumitriu Gabriela, consilier al preşedintelui CCIB, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% – 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat „contract de sponsorizare” cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.

„Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil”, susţin procurorii anticorupţie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...