1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins marţi recursul procurorilor la decizia prin care preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Sorin Dimitriu, a fost lăsat în libertate de Tribunalul Bucureşti, acesta urmând să fie cercetat în stare de libertate.

10 apr, 2012 | Agerpres

Procurorul DNA a cerut marţi arestarea preventivă a lui Dimitriu, susţinând că şantajarea angajaţilor Camerei de Comerţ şi Industrii era "o cutumă", unii dintre aceştia fiind obligaţi să cedeze până la 90% din salariu pentru a nu fi concediaţi.

Avocatul lui Sorin Dimitriu a spus că acesta e nevinovat şi a cerut respingerea recursului procurorilor.

Tribunalul Bucureşti a respins, pe 3 aprilie, solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a vicepreşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Sorin-Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat se şantaj.

DNA susţine că, în perioada iunie 2010 - martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Dimitriu, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Mihuţ Gabriel-Dan, director general al CCIB şi Dumitriu Gabriela, consilier al preşedintelui CCIB, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% - 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat "contract de sponsorizare" cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.

"Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil", susţin procurorii anticorupţie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO