1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Preşedintele ceh afirmă că peninsula Crimeea aparţine Rusiei

Peninsula Crimeea aparţine Rusiei, a spus - conform unui portal din Cehia - preşedintele acestei ţări, Milos Zeman, care a manifestat adesea opinii favorabile Rusiei, scrie Agerpres.

09 sep, 2016 | Agerpres

'Liderii lumii ştiu deja că Crimeea nu poate fi restituită Ucrainei', a adăugat el, potrivit website-ului Parlamentnilisty.cz, citat vineri de agenţia DPA.

În plus, Zeman consideră că fostul lider sovietic, Nikita Hruşciov, a comis o 'prostie de neiertat' când a oferit Ucrainei peninsula Crimeea, în anul 1954.

Preşedintele Zeman se află din anul 2013 la primul său mandat. El a stârnit îngrijorări în cancelariile occidentale după ce în timpul conflictului din Ucraina a manifestat opinii favorabile Rusiei. Pe plan intern, relaţiile sale cu premierul Bohuslav Sobotka sunt tensionate, deşi amândoi sunt politicieni de stânga.

Sobotka a participat marţi la întâlnirea pe care liderii statelor Grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria) au avut-o la Krynica (Polonia) cu premierul ucrainean, Volodimir Groissman, el exprimându-şi alături de ceilalţi responsabili ai ţărilor din acest grup sprijinul pentru 'suveranitatea şi integritatea teritorială' a Ucrainei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO