1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Preşedintele chinez Xi Jinping a sosit la Washington pentru prima vizită de stat în Statele Unite

Preşedintele chinez Xi Jinping a sosit joi la Washington pentru o vizită de stat şi convorbiri cu preşedintele Barack Obama aşteptate să fie umbrite de diferenţele asupra presupusului spionaj cibernetic chinez, politicilor economice ale Beijingului şi disputelor teritoriale în Marea Chinei de Sud, relatează Reuters.

25 sep, 2015 | Agerpres

Vicepreşedintele american Joe Biden i-a salutat pe Xi şi soţia acestuia la aterizarea avionului lor la baza forţelor aeriene Andrews, în a doua etapă a unei vizite de o săptămână, începută de preşedintele chinez la Seattle. În timp ce s-a aflat la Seattle, liderul chinez a încercat să asigure companiile americane că el lucrează pentru a crea un climat investiţional chinez mai favorabil. Xi a ajuns la Washington la scurt timp după ce papa Francisc a plecat din capitala federală, după o vizită ce a atras mulţimi entuziaste oriunde s-a aflat.

Casa Albă a înlocuit rapid steagurile Vaticanului cu cele ale Chinei în faţa reşedinţei prezidenţiale şi s-a pregătit să întindă covorul roşu pentru Xi, dar liderul celei de-a doua celei mai mari economii a lumii se poate aştepta doar la o fracţiune din atenţia acordată de programele de ştiri în Statele Unite popularului pontif, notează Reuters.

Canalele de televiziune americane erau ocupate să arate sosirea papei la New York în loc să transmită ceremonia de la sosirea lui Xi, care a stat alături de Biden în timp ce erau intonate imnurile naţionale ale celor două ţări, scrie Agerpres.

Obama a planificat să-l primească pe Xi mai târziu în cursul zilei de joi pentru un dineu de lucru privat când, potrivit consilierilor de la Casa Albă, va începe discutarea principalelor puncte de dezacord între cele două ţări.

Xi va fi primit cu toate onorurile vineri, inclusiv 21 de salve de tun, un summit oficial, o conferinţă de presă comună şi un
dineu oficial, adaugă Reuters.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO