1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Preşedintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în SUA, în septembrie

Preşedintele chinez Xi Jinping a avut miercuri o convorbire telefonică cu Barack Obama şi a acceptat invitaţia acestuia de a efectua o vizită de stat în SUA în septembrie, relatează Reuters şi Xinhua.

11 feb, 2015 | Agerpres

Potrivit Casei Albe, preşedintele SUA a făcut apel cu acest prilej la intensificarea cooperării pentru atenuarea divergenţelor asupra unor chestiuni din domeniul cibernetic. Primele două economii ale lumii încearcă să atenueze tensiunile, în contextul acuzaţiilor reciproce de piratare a unor site-uri şi de furt pe internet, notează Reuters.

Barack Obama i-a mai spus omologului chinez că aşteaptă cu nerăbdare vizita sa la Washington din cursul acestui an, se mai menţionează în comunicat.

'Cei doi lideri şi-au reafirmat angajamentul de a se coordona strâns în domenii precum provocările de securitate şi să încurajeze împreună Iranul să profite de oportunitatea istorică reprezentată de negocierile în format 5+1', mai precizează Casa Albă.

Barack Obama şi Xi Jinping s-au mai întâlnit la Washington la începutul lui 2012, când liderul chinez nu era decât vicepreşedinte, dar va fi prima vizită a acestuia la Casa Albă în calitate de preşedinte. În iunie 2013, cei doi au mai avut o reuniune informală într-o fermă din California, scrie Agerpres

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO