Preşedintele chinez Xi Jinping va merge în Rusia la un summit la care este invitat Kim Jong Un

Preşedintele chinez Xi Jinping va merge în Rusia săptămâna viitoare la un summit la care este invitat liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar care nu şi-a confirmat participarea, relatează vineri AFP.
Economica.net - vin, 07 sept. 2018, 10:36
Preşedintele chinez Xi Jinping va merge în Rusia la un summit la care este invitat Kim Jong Un

Xi Jinping va participa la Forumul Economic Estic pe care Rusia îl organizează în fiecare an începând din 2015 la Vladivostok, marele său port din Pacific, a declarat ministrul adjunct de externe Zhang Hanhui.

Este prima oară când preşedintele chinez participă la această reuniune organizată în oraşul portuar rus situat în apropiere de graniţa nord-coreeană.

Preşedintele rus Vladimir Putin a invitat de asemenea Japonia şi cele două Corei să participe la acest summit, care va avea loc în perioada 11-13 septembrie. Premierul japonez Shinzo Abe şi-a confirmat participarea, însă nu şi Kim Jong Un, care nu a mers niciodată în Rusia de la preluarea mandatului la sfârşitul anului 2011.

Dacă liderul nord-coreean va merge la Vladivostok, aceasta ar fi prima sa participare la un summit multilateral. În luna iunie el a participat la un summit bilateral în Singapore cu preşedintele american Donald Trump.

Cu toate că Rusia şi China, aliaţi ai Phenianului în conflictul din anii 1950-1953, cer denuclearizarea Coreei de Nord şi asigură aplicarea sancţiunilor internaţionale împotriva acestei ţări, Moscova şi Beijingul au respins ameninţările de război lansate anul trecut de Donald Trump împotriva regimului nord-coreean.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...