1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Preşedintele CJ Ilfov: Voi da în judecată Ministerul Fondurilor Europene. Judeţul va fi privat de 340 milioane euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a anunţat marţi că intenţionează să dea în judecată Ministerul Fondurilor Europene, din cauză că judeţul pe care îl conduce 'va fi privat' de 340 de milioane de euro pe apă şi canal.

13 mar, 2018 | Agerpres

'România a ratat oportunităţi şi a ratat ţinte pentru că, din păcate, capacitatea sa administrativă la nivel central şi local (...) a fost şi a devenit din ce în ce mai slabă. Altfel, nu îmi explic cum facem tot felul de strategii, dar niciuna nu e pusă în aplicare. Eu, astăzi sau mâine, dau în judecată Ministerul Fondurilor Europene (...), pentru că judeţul Ilfov va fi privat de 340 de milioane de euro pe apă şi canal. Din 2014, când am revizuit Master Planul pentru perioada 2014 - 2020, după opt revizii, (...) nici acum n-am primit acceptul pentru depunerea documentaţiei în vederea accesării fondurilor europene', a declarat Petrache.

El a precizat că a vorbit cu ministrul Fondurilor Europene şi a cerut lămurirea situaţiei.

'Am vorbit cu doamna ministru, i-am explicat că nu e nimic personal, dar trebuie să ne lămurim într-un fel sau altul, pentru că nu poţi să laşi o comunitate din jurul Bucureştiului, cu o anumită cerinţă a standardului de viaţă, să o privezi de această finanţare, în condiţiile în care bugetul Consiliului Judeţean e undeva la 50 de milioane de euro, iar capacitatea lui investiţională este undeva între 10 şi 15 milioane. (...) Dacă mă gândesc la 340 de milioane, mi-ar trebui vreo 20 de ani minim ca să fac investiţiile necesare', a arătat Petrache.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a participat marţi la seminarul 'Împreună pentru dezvoltare durabilă - Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov', organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Secretariatului General al Guvernului, la Primăria Municipiului Bucureşti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO