1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Preşedintele Eurogrupului: Declaraţiile lui Varoufakis cu privire la iminenţa unui acord sunt false

Preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a dezminţit vineri drept 'complet false' declaraţiile ministrului grec al Economiei, Yanis Varoufakis, potrivit cărora Grecia este aproape de un acord cu creditorii săi internaţionali, transmite Reuters.

03 iul, 2015 | Agerpres

Jeroen Dijsselbloem, care este şi ministru olandez de Finanţe, a subliniat că Grecia se confruntă cu un viitor dificil, indiferent care va fi rezultatul referendumului de duminică la care alegătorii vor decide sau nu cerinţele creditorilor internaţionali, şi că măsuri fiscale dificile sunt inevitabile. 'Orice politician care spun că aceste măsuri nu vor fi necesare în cazul unui vot negativ este unul care prosteşte populaţia', a spus Dijsselbloem după o reuniune a cabinetului olandez.

Ministrul de finanţe grec Yanis Varoufakis a estimat joi că există '100% şanse' să se ajungă la un acord între Atena şi creditorii internaţionali după referendumul din 5 iulie, indiferent de rezultatul acestuia, relatează agenţia France Presse.

''Se va ajunge la un acord fie că rezultatul votului va fi 'da', fie că va fi 'nu'. Dacă rezultatul va fi 'da', atunci va fi un acord prost, băncile se vor deschide cu un acord prost. Dacă va fi 'nu', atunci vom avea un alt acord care va fi viabil, ceva în genul propunerilor pe care noi le-am făcut în ultimele zile '', a declarat Varoufakis pentru canalul de televiziune BBC News.

Premierul elen Alexis Tsipras a anunţat organizarea unui referendum având ca temă ultima ofertă de acord făcută Greciei de către creditorii săi. Vineri, Alexis Tsipras a declarat că un 'Nu' la referendumul pe tema propunerii făcute de creditorii internaţionali 'nu este un 'Nu' faţă de Europa', ci o respingere a 'şantajului' de a accepta un acord ce nu cuprinde o soluţie sustenabilă pentru datoria externă a Greciei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO