1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Extern

Preşedintele Fed crede că economia americană va înregistra o creştere solidă în al doilea trimestru

Economia americană este pe cale să înregistreze o creştere solidă în acest trimestru după o evoluţie slabă în primele trei luni cauzată de temperaturile excepţional de scăzute, a declarat miercuri preşedintele Rezervei Federale, Janet Yellen, transmite Reuters.

07 mai, 2014 | Agerpres

În primul trimestru al acestui an economia americană a înregistrat o creştere de doar 0,1%.

'În condiţiile în care am depăşit iarna grea, mulţi indicatori sugerează că o relansare a cheltuielilor şi a producţiei industriale este pe cale să se producă, ceea ce pune economia pe calea unei creşteri solide în trimestrul curent', a declarat Yellen într-o intervenţie în faţa unei comisii economice a Congresului SUA.

În acelaşi timp, Janet Yellen a atras atenţia că activitatea de pe piaţa imobiliară rămâne dezamăgitoare iar piaţa muncii este departe de o situaţia satisfăcătoare. În aceste condiţii, 'este nevoie în continuare de o politică monetară relaxantă' a apreciat Yellen, adăugând că dobânzile vor rămâne la un nivel scăzut pentru o perioadă considerabilă de timp.

De asemenea, preşedintele Fed a atras atenţia asupra riscurilor externe care ar putea afecta relansarea economiei americane precum 'creşterea tensiunilor geopolitice sau intensificarea dezechilibrelor financiare pe pieţele emergente'.

Aceste declaraţii vin la o săptămână după ce comitetul de politică monetară de la Fed a decis să reducă achiziţiile lunare de obligaţiuni cu alte zece miliarde de dolari până la 45 de miliarde de dolari.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO