Preşedintele Iohannis a ajuns în SUA. Prima întâlnire, cu investitori americani

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns joi în Statele Unite ale Americii, unde efectuează, până miercurea viitoare, o vizită oficială.
Economica.net - joi, 24 sept. 2015, 09:59
Preşedintele Iohannis a ajuns în SUA. Prima întâlnire, cu investitori americani

În prima zi a vizitei sale în SUA, şeful statului se va întâlni la New York cu reprezentanţi ai unor investitori instituţionali şi bănci de investiţii. Cu ocazia acestei întâlniri, el va susţine o alocuţiune cu tema ‘România – o destinaţie atractivă pentru investitorii instituţionali’.

Vineri, preşedintele Iohannis va participa la deschiderea Summitului ONU privind adoptarea Agendei de dezvoltare post-2015 şi la un dejun cu conducerile unor companii multinaţionale americane prezente sau care doresc să investească în România, scrie Agerpres.

Sâmbătă, şeful statului se va întâlni cu comunitatea românilor din New York, iar duminică va avea două intervenţii naţionale, una în cadrul Reuniunii mondiale a liderilor privind realizarea egalităţii de gen şi capacitatea femeilor şi alta la Summitul ONU pentru adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă, în cadrul căruia vor vorbi şi preşedintele SUA, Barack Obama, şi preşedintele rus, Vladimir Putin.

Luni seara, preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen, participă la recepţia tradiţională oferită de preşedintele american, Barack Obama.

Marţi, şeful statului va susţine intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale, iar apoi va participa la Summitul liderilor pentru contracararea ISIL şi a extremismului violent, reuniune iniţiată şi găzduită de preşedintele SUA. În aceeaşi zi, el se va întâlni cu Atlantic Council şi va participa la ‘Adriatic-Baltic-Black Sea Leaders’ Meeting’, o iniţiativă a preşedintelui Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, sub egida Atlantic Council.

Preşedintele Iohannis va mai avea în marja summitului ONU întâlniri cu alţi şefi de stat. El se va întâlni la Washington cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

După zece ani, este prima oară când România este reprezentată la nivel de şef de stat la summitul ONU.

‘ONU sărbătoreşte în acest an 70 de ani de la înfiinţare, iar România marchează 60 de ani de când a devenit membră ONU. Sunt bucuros că pot să reprezint România cu această ocazie. În acest an, la Adunarea Generală participă un număr record de şefi de stat’, a spus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că întâlnirea cu Joe Biden va fi fundamentată pe obiectivul ferm al întăririi parteneriatului dintre România şi SUA.

Înainte de a ajunge la New York, şeful statului a participat la reuniunea informală a Consiliului European extraordinar.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Iohannis fac parte ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Cosmin Marinescu, Andrei Muraru, Ion Oprişor, Laurenţiu Ştefan, Leonard Orban, Lazăr Comănescu, secretarul de stat în MAE Daniel Ioniţă. De asemenea, şeful statului este însoţit de soţia sa, Carmen Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi-a exprimat speranţa, miercuri, ca suma alocată Ministerului Transporturilor la rectificarea bugetară să fie majorată....
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Activitatea economică în zona euro a înregistrat luna trecută cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani, în ...
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Dispariţii, infidelitate, monitorizarea copiilor de către părinţi sau a angajaţilor de către companii, competiţia ...
Furnizorii de energie arată că nu ei sunt de vină pentru creșterea prețurilor la consumatori. Care sunt cauzele scumpirii accelerate a energiei electrice
Furnizorii de energie arată că nu ei sunt de vină pentru creșterea prețurilor la consumatori. Care sunt cauzele scumpirii ...
Asociația Furnizorilor de Energie (AFEER) arată că furnizorii de energie electrică depun toate eforturile pentru ca majorările ...