Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Sorin Grindeanu la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi, 29 decembrie, cu Sorin Grindeanu, noua propunere pentru fotoliul de premier din partea PSD.
Economica.net - joi, 29 dec. 2016, 09:35
Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Sorin Grindeanu la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu Sorin Grindeanu, propus de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, a declarat pentru Agerpres Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Sorin Grindeanu, propus de PSD-ALD pentru funcţia de premier, s-a încheiat, joi, după aproximativ o jumătate de oră de discuţii. întâlnirea a avut loc la ora 12.00.

Liviu Dragnea a anunţat ieri, 28 decembrie, după Comitetul Executiv al PSD, că cea de-a doua propunere pentru funcţia de premier este Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta.

„Am avut o discuţie adâncă, profundă în Comitetul Executiv Naţional, în care i-am rugat pe colegi să îşi spună părerea bazată şi pe discuţiile cu oamenii din judeţ. Sigur că a fost un curent în ultimele zile, şi ieri, şi azi-noapte, şi azi dimineaţă, mii de mesaje în care ne cereau să trecem la suspendarea preşedintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că e puterea dată de popor. În acelasi timp, nu sunt iresponsabil să folosim această armă în a face rău ţării”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat că social-democraţii renunţă la propunerea Sevil Shhaideh, după ce liderul partidului a vorbit cu Shhaideh care i-a spus că a primit ameninţări cu moartea după nominalizarea ei.

În consecinţă, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să-l propună pe Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş şi şef al organizaţiei judeţene. „Am ales să nu aruncăm ţara într-o criză politică. Am propus colegilor mei, după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu şi susţine această propunere, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu. Nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, că a omorît pe cineva… Sper că această propunere să fie luată în serios”, a spus Dragnea, care a precizat că el a făcut propunerea în cadrul CExN.

Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier a fost făcută în 21 decembrie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa, după consultări, că social-democraţii nu vor face altă propunere în cazul în care Klaus Iohannis o va respinge pe Sevil Shhaideh.

La întrebările repetate privind posibilitatea refuzului, Dragnea a răspuns: „Am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte”.

CITEŞTE ŞI Sorin Grindeanu este cea de-a doua propunere a PSD pentru funcţia de premier

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...