1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

Preşedintele Iohannis se întâlneşte luni cu prinţul Charles

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte, luni, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles de Wales, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

29 mai, 2016 | Agerpres

Şeful statului l-a mai primit pe prinţul Charles la Palatul Cotroceni pe 31 mai 2015.

O temă de discuţie a fost atunci punerea în valoare a patrimoniului natural şi istoric din România.

La finalul întâlnirii de la acea dată, prinţul de Wales i-a adresat preşedintelui Iohannis invitaţia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitaţie pe care şeful statului a acceptat-o.

* În iunie 2015, prinţul Charles şi-a lansat propria fundaţie în România - Fundaţia Prinţul de Wales -, o organizaţie caritabilă cu scop educativ ce urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România.

Prinţul de Wales deţine, prin fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casă săsească în satul Viscri, judeţul Braşov, pe care a oferit-o fundaţiei sale din România.

Proprietatea, după restaurare, va deveni Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania, cu o sală de conferinţă de până la 70 de persoane, o cafenea şi camere de cazare.

Fundaţia va sprijini şi programe caritabile personale ale Prinţului de Wales şi a altor organizaţii caritabile, ajutând astfel comunităţi nu doar din zona Transilvaniei, ci din toată România, anunţa la acea dată Ambasada Marii Britanii.

Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales din Marea Britanie mai deţine în România o proprietate în Valea Zălanului, în judeţul Covasna.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO