1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Preşedintele rus Vladimir Putin cere reforme economice şi fiscale după alegerile prezidenţiale din 2018

Rusia 'nu poate să-şi permită' să vadă că economia stagnează şi trebuie să găsească noi surse de creştere, a avertizat joi preşedintele rus Vladimir Putin, cerând guvernului să adopte reforme economice şi fiscale aplicabile după alegerile prezidenţiale din 2018, relatează AFP.

01 dec, 2016 | ECONOMICA.net

'Contractarea sectorului real s-a încheiat şi chiar se poate observa o creştere mică a industriei', a declarat Vladimir Putin în cursul discursului anual rostit în faţa Parlamentului.

În opinia preşedintelui rus, diminuarea Produsului Intern Brut ar trebui să fie 'puţin semnificativă' în 2016, în jur de 0,2%, faţă de o scădere de 3,7% în 2015 cauzată de prăbuşirea cursului la petrol şi de sancţiunile occidentale survenite în urma crizei ucrainene şi care au avut drept consecinţă o scădere a puterii de cumpărare a populaţiei.

Preşedintele rus reia astfel temerile exprimate de numeroşi analişti care apreciază că în lipsa unor reforme structurale care să încurajeze investiţiile şi asanarea cheltuielilor publice (mai puţină birocraţie şi corupţie, justiţie mai independentă, reforma pensiilor...), ţara riscă stagnarea.

El a citat ca o piedică în calea creşterii 'deficitul de resurse de investiţii, de tehnologii moderne, de cadre profesionale, o concurenţă insuficientă, probleme legate de climatul afacerilor'.

'Cer guvernului (...) să pună în aplicare cel târziu până în mai un plan substanţial de acţiune până în 2025, care să permită să se ajungă între 2019-2020 la ritmuri de creştere mai mari decât cele ale economiei mondiale', a declarat liderul de la Kremlin.

El a propus de asemenea să se analizeze intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2019 a unei revizuiri a sistemului fiscal în vederea stimulării mediului de afaceri.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO