Preşedintele Ucrainei: Rusia a transformat Crimeea într-o bază a operaţiunilor sale militare împotriva Occidentului

Rusia a transformat peninsula Crimeea - pe care a anexat-o ilegal în martie 2014 - într-o bază a operaţiunilor sale militare împotriva Occidentului, a declarat, vineri, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Kiev, informează agenţia de presă Unian, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 11 sept. 2015, 18:36
Preşedintele Ucrainei: Rusia a transformat Crimeea într-o bază a operaţiunilor sale militare împotriva Occidentului

‘Crimeea s-a transformat într-o bază a operaţiunilor militare ale Rusiei, în cadrul eforturilor sale continue de a destabiliza situaţia de la Marea Neagră şi Marea Mediterană, într-o confruntare globală cu Occidentul’, a declarat Poroşenko.

Preşedintele ucrainean a subliniat necesitatea ca Ucraina să-şi restabilească suveranitatea asupra Crimeii şi controlul asupra frontierei sale estice.

În opinia liderului ucrainean, prezenţa de militari ruşi în Siria determină creşterea nivelului de violenţă în Orientul Mijlociu. ‘În aceste zile, sute de ‘omuleţi verzi’ debarcă în Siria, determinând escaladarea violenţei în Orientul Mijlociu şi majorarea numărului de refugiaţi în UE’, a declarat Petro Poroşenko.

În data de 9 septembrie, Ministerul de Externe al Rusiei a subliniat că prezenţa de specialişti militari ruşi în Siria ‘nu constituie un secret’, la fel ca livrările de tehnică şi arme ruseşti în această ţară. Tot în această zi, mass-media anunţau că militari ruşi participă deja la lupte în Siria, de partea forţelor guvernamentale.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Poroşenko a declarat că ‘niciun tanc şi niciun soldat rus nu au părăsit teritoriul Ucrainei’.

Aproape 8.000 de persoane au fost ucise şi în jur de 17.000 au fost rănite de la începutul conflictului din estul Ucrainei, conform unui nou bilanţ dat publicităţii săptămâna aceasta de ONU. În acelaşi raport, ONU a denunţat încălcările asupra drepturilor omului în Crimeea.

În ceea ce priveşte Acordul de Asociere UE-Ucraina, liderul ucrainean şi-a exprimat convingerea că acesta va intra pe deplin în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.

‘Nu am nicio îndoială că Acordul de Asociere UE-Ucraina, care este o atotcuprinzătoare foaie de parcurs pentru reforme interne, va intra în vigoare în viitorul apropiat, iar la capitolul privind zona de liber va intra în mod ferm în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Încercările perfide ale Rusiei de a zădărnici acest eveniment istoric sunt condamnate la eşec’, şi-a exprimat convingerea şeful statului ucrainean.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...