1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Ferdinand Piech de la Volkswagen este cel mai bine plătit preşedinte de companie din Germania

Preşedintele Volkswagen (VW), Ferdinand Piech, a fost anul trecut cel mai bine plătit şef al unui consiliu de supraveghere din Germania, conform unui studiu al companiei de consultanţă hkp, transmite Reuters.

21 apr, 2015 | Agerpres

Compensaţiile fixe şi variabile obţinute anul trecut de preşedintele Volkswagen - cel mai mare producător auto european - s-au ridicat la 1,47 milioane de euro (1,57 milioane de dolari). Pe locurile următoare s-au situat preşedintele Deutsche Bank, Paul Achleitner (818.548 euro), preşedintele Siemens, Gerhard Cromme (615.500 euro) şi preşedintele Henkel, Simone Bagel-Trah (582.000 euro).

De naţionalitate austriacă, Ferdinand Piech este unul din moştenitorii dinastiei Porsche şi una din figurile proeminente în mediul de afaceri din Germania. Holdingul Porsche SE deţine 51% din capitalul Volkswagen, grup care produce 12 mărci de automobile şi camioane şi care realizează o cifră de afaceri de 200 de miliarde de euro pe an.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a fost recompensat anul trecut cu 15,9 milioane de euro, mai mult decât orice alt director al unei companii germane incluse in indicele bursier DAX. În 2014, Volkswagen a înregistrat un profit record.

Nivelul mediu al compensaţiilor primite anul trecut de şefii consiliilor de supraveghere ale principalelor companii germane incluse în indicele bursier DAX a urcat cu 6,6%, la 390.000 euro, se arată în studiul companiei de consultanţă hkp.

VW vrea să devină cel mai mare producător auto din lume până în 2018. VW a devansat deja grupul american General Motors în 2013, devenind al doilea mare producător auto mondial, după Toyota.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO