1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Preşedintele Zurich Insurance, Josef Ackermann, a demisionat după sinuciderea directorului financiar

Preşedintele Zurich Insurance Group, Josef Ackermann, şi-a dat demisia după sinuciderea directorului Financiar Pierre Wauthier, afirmând că are motive să creadă că familia acestuia se aşteaptă să îşi asume o parte din responsabilitate, relatează Bloomberg.

29 aug, 2013 | Mediafax

"Moartea neaşteptată a lui Pierre Wauthier m-a şocat profund. Am motive să cred că familia consideră că ar trebui să îmi asum partea mea de responsabilitate, oricât de nefondate ar fi acuzaţiile", a arătat Ackermann într-un comunicat.

Wauthier, în vârstă de 53 de ani, căsătorit şi tatăl a doi copii, a fost găsit luni mort în locuinţa sa.

Potrivit poliţiei din Zug, Elveţia, autopsia a indicat că acesta s-ar fi sinucis.

Wauthier a fost numit director financiar la Zurich Insurance, cel mai mare asigurător din Elveţia, în septembrie 2011, el deţinând anterior alte funcţii de conducere în grup.

Ackermann, născut în Elveţia, a condus până anul trecut Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, timp de zece ani.

El va fi înlocuit, interimar, de vicepreşedintele Tom de Swaan, membru în board-ul Zurich Insurance din 2006. De Swaan a fost director financiar al ABN Amro Bank din 1996 şi până în mai 2006.

Acţiunile Zurich Insurance au scăzut în urma informaţiilor cu până la 3,8%.

"Pentru a evita orice prejudiciu asupra reputaţiei Zurich Insurance, am decis să demisionez imediat din toate funcţiile deţinute în board-ul companiei", a spus Ackerman în comunicat.

După venirea în conducerea Deutsche Bank în 1996, ca director de risc al creditelor, Ackermann a contribuit la transformarea băncii dintr-una concentrată pe Germania într-o instituţie financiară cu operaţiuni globale. El a devenit co-director pentru investment banking în 1998, iar după câteva luni a preluat întreaga conducere a diviziei, fiind promovat ca CEO în 2002.

Wauthier este al doilea director de rang înalt al unei companii elveţiene care şi-a luat viaţa în ultimele cinci săptămâni. Carsten Schloter, în vârstă de 49 de ani, director general al Swisscom, cea mai mare companie de telefonie din Elveţia, a fost găsit mort în locuinţa sa, pe 23 iulie.

Pierre Wauthier avea un masterat în finanţe internaţionale la Şcoala de Înalte Studii Comerciale şi un masterat în drept privat la Universitatea Sorbona din Paris. El a lucrat doi ani în Ministerul francez de Externe, iar din 1985 la JP Morgan Chase, înainte de a se angaja în 1996 la Zurich Insurance.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO