1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Preşedinţia UE de la Valletta promite că va îmbunătăţi accesul pentru România şi Bulgaria la sistemul de control al Schengen

Malta promite că de-a lungul mandatului la preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene va depune eforturi pentru îmbunătăţirea accesului României şi Bulgariei la sistemul de control al graniţelor Schengen, tocmai pentru a creşte schimbul de informaţii, deşi există o problemă cu privire la aderarea celor două state la spaţiul Schengen, transmite Novinite.

12 ian, 2017 | News.ro

"După cum ştiţi, în vederea eliminării controalelor la frontierele interne este nevoie de o decizie unanimă din partea Consiliului de Miniştri ai UE. Până atunci, preşedinţia rotativă va încerca să îmbunătăţească, atât de multe cât poate, accesul pentru Bulgaria şi România la respectivele baze de date, inclusiv la sistemul de intrări-ieşiri de-a lungul graniţelor externe", a declarat ministrul de Interne, Carmelo Abela.

În lipsa unei decizii legale de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, autorităţile române şi bulgare nu au acces complet la sistemul de informaţii pentru protejarea graniţelor interne, care conţine informaţii despre persoanele căutate în alte state ale UE.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO