Preşedinţie: Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Vâlcov va avea loc joi

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget va avea loc joi la Palatul Cotroceni, anunţă Administraţia Prezidenţială. 
Economica.net - mie, 27 aug. 2014, 18:38
Preşedinţie: Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Vâlcov va avea loc joi

Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc la ora 11,00.

Şeful statului a semnat, miercuri, decretul prin care a luat act de demisia lui Liviu Voinea din funcţia de ministru delegat pentru Buget. De asemenea, preşedintele Băsescu a semnat, miercuri, decretul prin care Darius Vâlcov este numit ministru delegat pentru Buget. 

Ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov în funcţie era programată miercuri, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, însă şeful statului a decis amânarea evenimentului după ce a fost informat despre absenţa premierului. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, că i s-a părut ‘neserios’ modul în care a fost anunţată lipsa premierului Victor Ponta de la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a noului ministru delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, şeful statului arătând este pentru prima dată în aproape zece ani când are loc o astfel de situaţie. 

În context, Traian Băsescu a afirmat că ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov va avea loc doar în prezenţa premierului Victor Ponta, atunci când acesta ‘va avea timp’, întrucât este vorba despre un protocol al învestirii care îşi are originea în Constituţie şi trebuie respectat.

Premierul Victor Ponta a explicat că a anunţat că nu poate ajunge la eveniment deoarece vizita sa la Chişinău s-a prelungit peste program şi trebuia să participe la Bucureşti şi la Reuniunea anuală a diplomaţiei române, unde avea programată o întrevedere şi cu Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Catherine Ashton. 

‘Din câte cunosc toate legile, regulamentele şi protocoalele, nu există nicăieri obligativitatea prezenţei primului ministru. Am considerat că este politicos, aşa cum am făcut şi în alte ocazii atunci când nu am putut să particip la anumite formalităţi, să desemnez unul din vicepremieri, aşa cum l-am desemnat de data aceasta pe dl. Oprea’, a spus Ponta, care a anunţat că îi va solicita în scris şefului statului reprogramarea ceremoniei de învestitură a lui Vâlcov.

Ulterior, premierul Ponta i-a transmis o scrisoare oficială preşedintelui Băsescu prin care îi solicita reprogramarea, pentru joi, a ceremoniei de învestire a ministrului delegat al Bugetului, Darius Vâlcov.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...