1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Petrom a scumpit carburanţii cu 5 bani pe litru

Petrom a scumpit carburanţii comercializaţi în staţiile proprii cu 5 bani pe litru. Majorarea vine după ce preţul petrolului a crescut în ultimele zile. În week-end, odată cu promoţiile celei mai mari companii din România, preţul motorinei ajunsese la 3,99 lei la cea mai ieftină benzinărie Petrom din România. Preţurile carburanţilor au scăzut puternic în România de la jumătatea anului trecut pe fondul prăbuşirii preţului petrolului.

01 feb, 2016 | ECONOMICA.net

Petrom - preţurile sunt valabile pentru 1 februarie 2016

În staţia din Şoseaua Alexandriei, sectorul 5, motorina standard costă acum 4,30 lei pe litru, iar benzina standard costă 4,63 lei pe litru.

La Petrom, pe strada Jiului, la staţia sectorul 1, motorina costă 4,31 lei pentru un litru, iar benzina 4,67 lei pe litru.

În Odorheiu Secuiesc, motorina standard costa azi dimineaţă 4,07 lei/litru, pe Str. Beclean, nr. 284 şi tot 4,07 lei, la staţia de pe strada Str. II Rakoczi Ferenc, nr. 25, cele mai ieftine benzinării Petrom din ţară pentru motorină. Benzina costă 4,72 lei.

În staţia Petrom de pe DN 2A, nr. cadastru 910, Slobozia, motorina standard costă 4,20 lei/litru, iar benzina are un preţ de 4,58 lei/litru.

În Moldova, în localitatea Buhuşi, la staţia Petrom, motorina standard costă 4,21 lei/litru, iar benzina are un preţ de 4,54 lei/litru.

Două treimi din autovehiculele înmatriculate în România folosesc motorina drept carburant. Restul, benzină sau GPL.

Preţul carburanţilor comercializaţi în România scăzut abrupt de la 1 ianuarie 2016, de când a intrat în vigoare noua cotă TVA de 20%. Scăderile au fost de 3,22%, în medie 16 bani pe litru.

Preţul carburanţilor din România este în continuă scădere, de la jumătatea anului trecut, pentru că preţul barilului de petrol s-a prăbuşit, consemnând o scădere de 70% în decurs de un an. Cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, după care se formează preţurile carburanţilor în România, au coborât şi ele, însă nu în aceeaşi măsură. Aici, contează foarte mult şi cursul de schimb leu/dolar, care a crescut, în 2015, anulând parţial efectul benefic al ieftinirii ţiţeiului. În plus, preţul carburanţilor conţine acum circa 58% taxe către stat, deci nu poate urma în acelaşi procent cotaţia barilului de ţiţei. Spre exemplu, o ieftinire de 50% a barilului antrenează o ieftinire a carburanţilor de circa 20%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO