1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Preţul aurului a scăzut cu aproape 25 de dolari odată cu reducerea temerilor privind Siria

Preţul aurului a scăzut marţi cu aproape 25 de dolari pe uncie la bursa din New York, investitorii sperând că atacurile militare ale Statelor Unite împotriva Siriei pot fi evitate, relatează MarketWatch.

10 sep, 2013 | Mediafax

Cotaţia aurului cu livrare în decembrie este în declin cu 24,5 dolari, respectiv cu 1,8%, la 1.362,2 dolari pe uncie, la bursa de mărfuri din New York, după o uşoară creştere în şedinţa de luni.

Preţul aurului a coborât de la 1.420 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii mai, atins pe 27 august, investitorii luând în calcul posibilitatea rezolvării impasului din Siria.

Înaintea deschiderii burselor americane, agenţia rusă de ştiri Interfax a relatat că guvernul sirian a acceptat propunerea Rusiei de cedare a armamentului chimic comunităţii internaţionale, pentru evitarea unui atac militar al SUA.

Într-o serie de interviuri la televiziune, preşedintele american Barack Obama a declarat că nu poate afirma că are încredere că Congresul va autoriza atacarea Siriei. El a spus însă că dacă Siria va ceda armele chimice ar fi un progres şi SUA vor aştepta atunci verificările necesare.

TAGURI
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO