1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Începe preluarea Băncii Carpatica de către investitori noi. Preţul a urcat exploziv la Bursă

Preţul acţiunilor Băncii Comerciale Carpatica (BCC) creşte cu 15%, maximul admis de mecanismele Bursei din Bucureşti,  pe seama informaţiilor că noi investitori ar fi interesaţi să vină cu capital proaspăt.

23 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Preţul acţiunilor Băncii Comerciale Carpatica (BCC) îşi menţin creşterea cu 15%, maximul admis de mecanismele Bursei de Valori din Bucureşti (BVB). La ora 12, acţiunile BCC se vindeau cu 0,0729 lei / titlu.

La acestg preţ, valoarea de piaţă a BCC (capitalizarea) urcă la peste 229 milioane de lei.

Ştirea indică declanşarea procesului de preluare a băncii de către investitori noi, promis de directorul general al băncii, Johan Gabriels, ca să consolideze poziţia financiară a băncii.

"Există interes pentru a investi în bancă, atât din partea unor instituţii bancare locale, cât şi din partea unor fonduri de investiţii. Conducerea a deschis de câteva săptămâni camera de date şi cei interesaţi studiază deja informaţiile", potrivit unei ştiri Mediafax, citată de Wall - Street.ro.

Patru investitori ar fi primit accesul la camera de date a băncii, interesaţi să vină cu capital şi să intre în actionariatul BCC , potrivit surselor citate.

Printre cei patru investitori, care ar fi început deja discuţiile cu reprezentanţii băncii, s-ar afla şi un mare fond de investiţii din SUA. Acesta şi un alt posibil investitor "au o puternică forţă financiară şi ar putea da un impuls semnificativ băncii din Sibiu", susţin sursele citate.

Johan Gabriels, directorul general al Băncii Comerciale Carpatica (BCC) a declarat că vrea ca banca să ajungă una dintre primele 10 din România, în urma unei campanii de „fuziuni şi parteneriate”, aprobată la sfârşitul luni iaprilie, de acţionarii ale căror voturi nu au fost supendate de BNR.

Gabriels şi-a impus punctul de vedere după ce a câştigat confruntarea cu acţionarul principal al băncii, Ilie Carabulea, aflat sub arest la domiciliu.

Citiţi şi
Gabriels vrea să ducă Banca Comercială Carpatica în Top 10, prin fuziuni şi parteneriate

Banca Comercială Carpatica (BCC) este a două zecea în topul pe anul trecut al băncilor din România, după mărimea activelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO