1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Pretul energiei electrice ar putea scădea după 1 ianuarie 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat joi, cu ocazia inaugurării Hidrocentralei Racoviţa, din judeţul Sibiu, că de la 1 ianuarie se va liberaliza piaţa de energie electrică pentru consumatorii necasnici, iar astfel e probabil ca preţurile să mai scadă.

19 dec, 2013 | ECONOMICA.net

"Sper ca anul viitor să finalizăm contractele pentru multe proiecte pe care deja le avem în plan în domeniul energetic. Dar important de spus este că de la 1 ianuarie avem piaţa liberă de energie în afara pieţei consumatorilor casnici, pentru care va fi definitivată până în anul 2018. Deci, de la 1 ianuarie toate firmele participă pe bursă să-şi cumpere energie care ,după cum s-a constatat, s-a ieftinit", a spus ministrul Niţă.

Acesta a adăugat faptul că "dacă nu se lăsau preţurile la bursă, acestea s-ar fi dublat faţă de momentul de faţă".

'Certificatele verzi au scăzut şi ele preţul cu 7% şi probabil că anul viitor se vor mai duce în jos aceste preţuri', a adăugat ministrul.

Ministrul Constantin Niţă a mai menţionat că începând din 2014 vor începe proiectele de retehnologizare ale hidrocentralelor vechi.

'În domeniul hidroenergeticii începem din 2014 un proces complet de retehnologizare a hidrocentralelor vechi. De exemplu la CHE Stejaru din Moldova vor fi schimbate toate utilajele împreună sperăm cu UCM Reşiţa. Apropo de UCM Reşiţa probabil că în primul trimestru al anului viitor această companie va intra în Consorţiul Hidroelectrica având astfel un sistem complet integrat de construcţie şi exploatare', a precizat Niţă.

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a făcut parte dintr-o delegaţie condusă de prim-ministrul Victor Ponta, care a participat la inaugurarea Hidrocentralei Racoviţa din judeţul Sibiu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO