Preţul mediu al garsonierelor şi apartamentelor din Bucureşti, în creştere. Ce s-a scumpit cel mai mult

Preţul mediu de vânzare al garsonierelor din Bucureşti, construite după anul 2010, a crescut cu 2,8% în ultimul an, în timp ce, în cazul apartamentelor cu două şi trei camere, tariful mediu s-a apreciat cu 2.500 de euro, relevă o statistică de specialitate publicată vineri.
Economica.net - vin, 18 sept. 2015, 07:26
Preţul mediu al garsonierelor şi apartamentelor din Bucureşti, în creştere. Ce s-a scumpit cel mai mult

Conform portalului Imobiliare.net, în septembrie, preţul mediu de vânzare al garsonierelor din Bucureşti, construite după 2010, este de 33.718 de euro, trendul fiind unul ascendent, având în vedere că, în urmă cu 12 luni, preţul mediu al garsonierelor noi era de 32.800 de euro.

Pe de altă parte, aprecierea proprietăţilor noi este mai importantă în cazul apartamentelor cu două camere, unde preţul mediu de vânzare a proprietăţilor construite după 2010 este 57.054 de euro, în creştere cu 4,7% faţă cât se cerea în august 2014, respectiv 54.547 euro.

În ceea ce priveşte apartamentele cu 3 camere, statistica de specialitate arată că, în august 2015, o astfel de proprietate era scoasă la vânzare cu 94.660 de euro, în comparaţie cu 90.351 de euro, cât s-a consemnat în septembrie, anul trecut.

Singurul segment unde s-a înregistrat un regres al preţurilor în ultimele 12 luni a fost cel al apartamentelor cu 4 camere. Astfel, în urmă cu un an o asemenea proprietate se vindea în Bucureşti cu 166.631 de euro, în timp ce o locuinţă similară, dar construită după 2010, a ajuns, luna aceasta, la 165.389 de euro. Comparativ cu luna august 2015, însă, preţul a fost mai mare cu aproape 10.000 de euro.

Potrivit specialiştilor, pe fondul unei cereri în creştere pe piaţa imobiliară şi al construcţiei unor noi ansambluri rezidenţiale, preţurile fie se vor stabiliza fie vor scădea, în funcţie de numărul de noi locuinţe ce vor intra pe piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” două judeţe de la investitorii străini, în anul crizei Covid-19 – analiză
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” ...
Majoritatea firmelor care au avut cele mai mari prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini în 2020. Cu toate acestea, antreprenorii români......
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa.
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...