1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Extern

Preţul petrolului a atins maximul ultimelor cinci luni

Preţul petrolului a atins marţi maximul ultimelor cinci luni, iar bursele din zona Golfului sunt în scădere puternică, indicele de referinţă de la Dubai afişând o corecţie de 7%, în aşteptarea reacţiei Washingtonului şi a statelor aliate la situaţia din Siria.

27 aug, 2013 | Mediafax

Astfel, preţul petrolului Brent, de referinţă în Europa, a crescut marţi cu un dolar, la 111,8 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni, potrivit The Guardian.

Bursa din Arabia Saudită este în coborâre cu 3%, iar cea din Dubai cu 7%, analiştii comentând că declinul este cauzat de tensiunile din Siria, însă reacţia investitorilor este exagerată.

Cotaţia aurului, considerat o investiţie sigură în situaţii de criză, a urcat cu 0,5%, la 1.411,3 dolari pe uncie, potrivit Bloomberg.

Indicele bursier global MSCI All Country World Index a coborât marţi cu 0,5%, în timp ce yenul japonez s-a apreciat cu 0,6% faţă de un coş de valute de referinţă, indicând scăderea apetitului investitorilor pentru risc şi trasferurile de capital către active cu un grad ridicat de siguranţă.

În Turcia, lira a atins un minim istoric faţă de dolar, cursul urcând pentru prima dată la 2 lire/dolari, după apariţia unor informaţii în presă potrivit cărora statul ar urma să se alăture unei acţiuni împotriva Siriei.

Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a afirmat luni că folosirea armelor chimice în apropiere de Damasc la 21 august este "de necontestat". Kerry a declarat că Siria va da socoteală pentru folosirea de arme chimice împotriva populaţiei civile.

Washingtonul analizează o eventuală intervenţie militară împotriva regimului sirian.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic David Cameron a declarat marţi că Marea Britanie pregăteşte planuri pentru o posibilă acţiune militară ca răspuns la folosirea armelor chimice în Siria, precizând că nu a fost luată încă nicio decizie. Cameron şi-a scurtat vacanţa pentru a reveni la Londra, în urma escaladării situaţiei din Siria.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO