Acţiunile Aerostar Bacău au crescut cu 15%. Preţul ţintă este de 1,277 lei pe acţiune

Acţiunile companiei producătoare de componente aeronautice Aerostar Bacău au închis ziua cu o creştere de 15%, acoperind mai mult de jumătate din potenţialul de peste 21%, estimat de un raport al SSIF Broker Cluj Napoca. În raportul trimis la ECONOMICA.NET,  Andrei Rădulescu de la SSIF Broker estimează un preţ ţintă de 1,277lei / acţiune, în următoarele 12 luni, şi recomandă cumpărarea.
Acţiunile Aerostar Bacău au crescut cu 15%.  Preţul ţintă este de 1,277 lei pe acţiune

Potenţialul de creştere pe termen scurt a acţiunilor Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) indică un prag superior preţului ţintă, la 1,315 lei/ acţiune, potrivit raportului lui Andrei Rădulescu, de la SSIF Broker, primit de ECONOMICA.NET.

 „Dată fiind rezistenţa companiei la condiţiile de criză şi a eforturilor de dezvoltare şi diversificare  a afacerii, ca şi din perspectiva subevaluării pe piaţă a companiei, consider potrivită recomandarea BUY (cumpără) pentru acţiunile ARS“, spune Andrei Rădulescu în raportul său.

Recomandarea este emisă în ciuda faptului că acţiunile ARS sunt foarte puţin lichide. Miercuri nu se făcuse nici o tranzacţie cu ARS.  Analistul SSIF Broker mai avertizează asupra riscurilor care persistă în sistemul financiar global şi care pot reduce comenzile.

Investiţiile în dezvoltare ale Aerostar (7 milioane de euro anul trecut şi 1,5 milioane euro în primul trimestru) se numără printre argumentele favorabile aprecierii acţiunii ARS.

Aerostar şi-a atras şi o finanţare de aproape 2 milioane de euro din fonduri europene.

Aerostar a răspuns căderii comenzilor militare din România printr-o expansiune pe pieţele civile externe, care au dus-o la exporturi de peste 90% din cifra de afaceri de peste 37 de milioane de lei din primul trimestru al anului 2012.

Ieri a intrat în vigoare un contract de reparaţii capitale de 18,5 milioane de dolari.

Afacerile Aerostar Bacău au crescut cu 20% faţă de 31 martie 2011, iar profitul a urcat cu aproape 49%, de la 2,73 milioane de lei la peste 4 milioane de lei.

ARS, specializată în fabricarea pieselor de schimb şi mentenanţa aeronavelor, este subevaluată faţă de companii similare din SUA şi Germania, mai ales după indicatorul preţ / vânzări.

Valoarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti  (BVB) este de 114 milioane de lei.

Acţionarul majoritar al Aerostar este IAROM S.A. (fostul Centru Naţional al Industriei Aeronautice Române), cu peste 70 % din acţiuni. SIF Moldova are peste 12,4 % din acţiuni şi cumpără. Persoanele fizice au peste 10% din acţiuni şi „alte persoane juridice“ – restul.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre vineri şi care ar fi fost lansat de Israel, fără a provoca pagube,......
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...