Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu aproape 8%, după maximul atins înainte de Paştele Catolic – Saxo Bank

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu aproape 8 % comparativ cu maximul atins înainte de Paştele catolic, potrivit analiştilor băncii de investiţii Saxo Bank.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 11:24
Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu aproape 8%, după maximul atins înainte de Paştele Catolic - Saxo Bank

‘Observăm o nouă scădere ce loveşte pieţele de petrol şi acest lucru chiar ridică problema: am ajuns aici prea repede şi prea curând? Se poate argumenta că elementele de bază, în această etapă, nu sunt încă prezente pentru a susţine o mobilizare în pieţele petrolului. În mod evident, noi ne-am mobilizat în urma veştilor despre îngheţarea producţiei, ştim că va fi o întâlnire la sfârşitul lui aprilie unde membrii OPEC şi non-OPEC vor fi nevoiţi să ia o decizie. Dacă nu reuşesc acest lucru, aceasta va avea un impact semnificativ asupra preţului. În SUA, în acelaşi timp, vom continua să observăm creşterea stocurilor în următoarele săptămâni’, menţionează Ole Hansen, Head of Commodity Strategy Saxo Bank.

Potrivit analistului Saxo Bank, problema principală este creşterea poziţiilor long speculative – pentru fiecare poziţie short în Brent, sunt zece poziţii long, ceea ce indică o piaţă vulnerabilă.

‘Cea mai mare grijă de acum este faptul că interesul speculativ a crescut dramatic în poziţiile long în ultimele şase săptămâni. Dacă ne uităm la ţiţeiul Brent pe grafic putem vedea cum poziţia long netă a ajuns la un record. Pentru fiecare poziţie short de pe piaţă, sunt aproape 10 poziţii long. În ocaziile precedente, când pieţele au deviat prea mult într-o singură direcţie, am văzut deseori o revenire bruscă în cealaltă direcţie, acesta fiind riscul cu care se confruntă acum pieţele petrolului. Scăderea sub 40 de dolari aduce riscul ca, în viitorul apropiat, să trebuiască să îl testăm şi mai jos de atât. Pragul de 35 de dolari este nivelul cheie care îmi vine la îndemână în această situaţie şi sub pragul acesta poate fi şi 33 dolari, dar pe termen scurt există riscul de a vedea ţiţeiul Brent scăzând în zona 35 dolari şi apoi, mai târziu, în Q2, să se stabilizeze în intervalul 35-40 dolari’, a apreciat Ole Hansen.

Saxo Bank permite clienţilor tranzacţionarea FX, CFDuri, ETFuri, Stocks, Futures, Options şi alte derivate prin intermediul platformei SaxoTrader, accesibilă pe PC-uri, tablete sau smartphone-uri prin intermediul unui cont unic, disponibilă în peste 20 de limbi. Platforma este folosită sub brand propriu de către peste 100 de instituţii financiare importante din întreaga lume. Saxo Bank oferă, de asemenea, portofoliu profesional şi administrarea fondurilor, cât şi servicii bancare tradiţionale prin Saxo Privatbank.

Fondată în 1992, Saxo Bank are sediul central la Copenhaga şi are birouri în 26 de ţări în Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America Latină, Africa şi Australia.

 

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şase luni din 2021, cu 53,7%, comparativ cu perioada similară din 2020, la 2.573 de unităţi, conform......
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (Romania) - Oryahavo (Bulgaria) este, începând de astăzi, 1 august, operaţional ...
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa, prima destinaţie turistică mondială, speră să primească în această vară un număr de 50 de milioane de ...
Comisarii de mediu au aplicat amenzi de aproape 57 de milioane de lei, în primul semestru al anului
Comisarii de mediu au aplicat amenzi de aproape 57 de milioane de lei, în primul semestru al anului
Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat, în primul semestru al acestui an, amenzi în valoare de 56,65 milioane de lei, ...