Preţurile apartamentelor au scăzut în octombrie în mai multe oraşe mari, inclusiv în Bucureşti

Proprietarii de apartamente au acceptat preţuri mai mici la vânzare în luna octombrie în mai multe oraşe ale României, inclusiv în Capitală, arată datele publicate luni de portalul imobiliare.ro.
Economica.net - lun, 07 nov. 2016, 10:33
Preţurile apartamentelor au scăzut în octombrie în mai multe oraşe mari, inclusiv în Bucureşti

Astfel, în luna octombrie, apartamentele s-au ieftinit la nivel naţional, în medie, cu 0,3%, de la 1.045 de euro pe metru pătrat util, la finalul lui septembrie, până la 1.042 de euro pe metru pătrat. În august, preţul era de 1.028 euro.

Faţă de perioada similară a anului trecut, când un apartament costa, în medie, 980 de euro pe metru pătrat, nivelul actual este cu 6,3% mai ridicat, reiese din datele imobiliare.ro.

În Capitală, apartamentele s-au ieftinit în ultima lună cu 0,3%, de la 1.144 la 1.141 de euro pe metru pătrat util, dar preţul mediu a crescut cu 3,1% în ultimul an.

În ultima lună, preţurile apartamentelor vechi au rămas constante, la 1.062 de euro pe metru pătrat, în vreme ce locuinţele noi s-au ieftinit cu 0,2%, de la 1.201 la 1.198 de euro pe metru pătrat.

În Braşov s-a înregistrat cea mai mare scădere a preţurilor în octombrie, dintre oraşele analizate. Preţurile au înregistrat o scădere de 1,3% în ultima lună, de la 920 la 908 euro pe metru pătrat util, dar preţurile rămân cu 4,4% mai mari faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În Cluj-Napoca, preţurile au scăzut cu 0,7% în ultima lună, de la 1.231 la 1.222 de euro pe metru pătrat util, dar rămân cu 9,5% mai mari faţă de acum un an.

În Timişoara a avut loc cea mai mare creştere a preţurilor în ultima lună, pretenţiile vânzătorilor majorându-se cu 0,7%, de la 1.022 la 1.029 de euro pe metru pătrat util. Tot aici există şi cel mai mare avans la 12 luni, respectiv 9,6%, de la 939 de euro pe metru pătrat în octombrie 2015.

În Iaşi, un alt oraş universitar important, preţurile apartamentelor au crescut cu 0,3%, până la 900 de euro/mp. Comparativ cu octombrie 2015, preţurile sunt mai mari cu 4,4% în cel mai mare oraş al Moldovei, potrivit imobiliare.ro.

În Constanţa, suma medie solicitată în prezent pentru un apartament, de 957 de euro pe metru pătrat util, este cu 0,4% mai mare decât la finele lui septembrie şi cu 5,2% mai mare decât în urmă cu 12 luni.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA, pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Ucraina va fi atacată – responsabil american
SUA, pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Ucraina va fi atacată – responsabil ...
Statele Unite, pe lângă sancţiunile economice, sunt pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est ...
INS a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III, la 0,4%
INS a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III, la 0,4%
Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III al acestui an, la 0,4%, ...
Teilor Holding a atras 45 milioane de lei în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO
Teilor Holding a atras 45 milioane de lei în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței ...
Teilor Holding SA a închis cu succes prima emisiune de obligațiuni corporative și a atras 45 de milioane de lei de la ...