1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Preţurile la producătorii din industrie au crescut uşor în noiembrie, ritmul anual de creştere a urcat la 4,4%

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,5% în noiembrie comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a urcat la 4,4%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie News.ro.

04 ian, 2018 | News.ro

În octombrie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,7% comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a avansat la 4%, scrie News.ro.

În noiembrie, cea mai mare creştere a preţurilor, faţă de luna anterioară, s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului ( +8,8%).

Cea mai mare scădere a preţurilor, în noiembrie faţă de octombrie, a fost în industria metalurgică (-5,7%).

În noiembrie, cea mai mare creştere de preţuri faţă de aceeaşi lună a anului trecut s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (+20,6%).

Nu există nicio scădere de preţuri în noiembrie faţă de aceeaşi lună din 2016, iar cea mai mică creştere a fost înregistrată în captarea, tratarea şi distribuţia apei (+0,3%), potrivit INS.

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO