PriceFlux: Doar 6% dintre produsele electro-IT din oferte au avut cel mai scăzut preț din an de Black Friday

Conform celui mai recent raport efectuat de serviciul online de monitorizare a prețurilor PriceFlux, doar 6% dintre produsele de electro-IT din ofertele de Black Friday au avut în luna noiembrie cel mai scăzut preț din an, informează platforma prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 29 nov. 2021, 16:46
PriceFlux: Doar 6% dintre produsele electro-IT din oferte au avut cel mai scăzut preț din an de Black Friday

Specialiștii PriceFlux au analizat evoluția prețurilor pentru cele mai importante opt categorii de produse electro-IT din oferta a 17 dintre cele mai importante magazine online de profil din România: televizoare, telefoane mobile, laptopuri, tablete, home cinema, monitoare, electrocasnice si boxe portabile.

Astfel, dintr-un număr total de 2.067 de produse care au avut disponibilitate pe parcursul întregului an, doar 126 (6%) au avut preț minim de Black Friday, restul de produse beneficiind de alte oferte mai avantajoase, se specifică în comunicatul companiei.

Pentru produsele electro-IT din oferte, care nu au beneficiat de cel mai mic preț de Black Friday, prețul minim a fost înregistrat cel mai frecvent în lunile ianuarie, aprilie și august, făcând excepție categoria telefoanelor mobile, care a înregistrat cel mai scăzut preț în luna octombrie.

’’Obiectivul PriceFlux, prin intermediul acestei analize, a fost să răspundem la întrebarea dacă produsele beneficiază de cele mai bune prețuri de Black Friday. Rezultatele noastre indică faptul că de Black Friday există într-adevăr produse care au prețuri imbatabile, dar acele produse sunt în număr limitat pe fiecare categorie. Astfel, există posibilitatea ca alte produse din aceeași categorie să poată fi achiziționate în alte perioade ale anului mult mai ieftin’’, a declarat Mihai Bisnel, Managing Partner în cadrul PriceFlux.

Experții PriceFlux au mai remarcat că de Black Friday magazinele online listează noi produse în oferta lor, care în mod normal nu există de-a lungul anului în oferta magazinului și pentru care nu poate fi analizat istoricul de preț.

„În schimb, am observat că în ofertele de Black Friday au fost listate produse care nu au făcut parte din oferta standard a magazinelor și deci pentru care nu am avut un istoric de preț pentru a le putea compara. În general vorbim despre modele mai vechi sau capete de stoc care au fost puse la dispoziție de producători sau furnizori la prețuri mult reduse”, a completat Mihai Bisnel.

Experții PriceFlux au remarcat în cadrul evenimentului de Black Friday și produse care au avut cel mai redus preț din an, având rolul de produse cârlig pentru restul de produse din promoție:

Televizor QLED Samsung 82Q70RA – 7.999 lei (cel mai mic preț înregistrat, în restul anului 9.999 lei, cu 20% mai ieftin decât cel mai scăzut preț din an);
Hota Bosch DWB67CM50 – 976 vs 1.407 (30,6% mai mic);
Laptop Lenovo ThinkPad T14 – 3.959 vs. 5.499 (28% mai mic);
Bang & Olufsen Beosound A1 – 850 vs. 999 (15% mai mic);
Laptop MacBook Air M1 256 GB – 3.640 vs. 4.539 (19,8% mai mic).

Despre PriceFlux

PriceFlux este o platformă de analiză a prețurilor, al cărei scop este să ofere un avantaj competitiv companiilor de eCommerce prin automatizarea procesului de monitorizare a prețurilor competiției și generarea unui preț nou pentru produse în timp real.
Serviciul online oferit de PriceFlux monitorizează peste 1 milion de produse zilnic de la peste 100 de magazine online din patru țări, printre care se numără și România.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...