Prim-ministrul Republicii Moldova vine la Bucureşti, pentru discuţii cu Ponta

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, va veni, marţi seara, la Bucureşti, şi se va întâlni cu premierul Victor Ponta, pentru a stabili reperele principale ale dialogului politic pe linie guvernamentală pentru perioada următoare, anunţă Guvernul român.
Economica.net - mar, 09 iul. 2013, 11:39
Prim-ministrul Republicii Moldova vine la Bucureşti, pentru discuţii cu Ponta

Premierul moldovean va veni la Bucureşti pentru o vizită de lucru, la invitaţia lui Ponta.

„În cursul discuţiilor, cei doi prim-miniştri vor stabili reperele principale ale dialogului politic pe linie guvernamentală pentru perioada următoare şi vor conveni liniile prioritare de acţiune la nivel sectorial. O atenţie aparte va fi acordată iniţiativelor menite să racordeze mai strâns cele două state în plan economic, comercial, cultural şi al contactelor inter-umane. Vor fi analizate în detaliu proiectele de interconectare energetică şi de transport, precum şi iniţiativele de cooperare bilaterală derulate în baza diverselor programe de asistenţă oferită de România”, se arată într-un comunicat transmis de Guvernul de la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, premierul Ponta va aborda, în cadrul întrevederii, progresele înregistrate de Republica Moldova în dialogul cu Uniunea Europeană şi va reitera sprijinul ferm al României pentru obiectivele Chişinăului în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013.

Aceasta este prima vizită pe care o întreprinde în România, în actuala calitate, noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Uniunea Europeană şi Republica Moldova au finalizat negocierile unui Acord de Asociere, inclusiv asupra unei Zone de liber-schimb aprofundate şi cuprinzătoare, ce urmează să fie iniţiat la summitul din Vilnius (Lituania) al Parteneriatului Estic, în noiembrie 2013.

Tot marţi, Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Catherine Ashton efectuează o vizită în Republica Moldova, unde se va întâlni cu premierul Iurie Leancă şi ministrul de Externe Natalia Gherman.

Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua, pe 17 iulie, o vizită oficială la Chişinău. El va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului Igor Corman, cu premierul Iurie Leancă, dar şi cu alţi lideri politici. Tototdată, Băsescu se va întâlni şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Preşedintele României urma să meargă la Chişinău la 1 februarie, dar vizita a fost contramandată din cauza stării de sănătate a omologului său moldovean, Nicolae Timofti, operat de colecist.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...