1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Prim-ministrul scoţian se va întâlni miercuri cu Martin Schulz - surse

Prim-ministrul scoţian, Nicola Sturgeon, se va întâlni miercuri cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în cadrul eforturilor sale de menţinere a Scoţiei în Uniunea Europeană după ce referendumul din 23 iunie, din Marea Britanie, s-a soldat cu victoria taberei pro-Brexit, potrivit unor surse citate de Reuters, potrivit Agerpres.

28 iun, 2016 | Agerpres

În Scoţia, 62% dintre votanţi s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, iar guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în UE, inclusiv prin organizarea 'foarte probabilă', potrivit Nicolei Sturgeon, a unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit.

Parlamentul de la Edinburgh urmează să adopte marţi o moţiune specială menită să ofere sprijin guvernului în discuţiile atât cu Londra, cât şi cu UE, cu privire la opţiunile de protejare a relaţiei Scoţiei cu blocul comunitar şi piaţa unică europeană.

Rezultatele definitive ale referendumului desfăşurat joi arată că 51,9% dintre britanici au votat în favoarea Brexit-ului. Prezenţa la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO