Prima autostradă care ar putea fi inaugurată în 2023: Imagini cu lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din A3 FOTO – VIDEO

Pasionații de infrastructură au postat imagini filmate la sol cu primul lot de autostradă care ar putea fi inaugurat în 2023. Mai exact, este vorba de cei 13,55 kilometri ai lotului Nușfalău - Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), construit de antreprenorul turc Nurol.
Anemona Andone - Dum, 19 feb. 2023, 22:40
Prima autostradă care ar putea fi inaugurată în 2023: Imagini cu lotul Nușfalău - Suplacu de Barcău din A3 FOTO - VIDEO

„Mai jos filmarea cu dashcam-ul, în premieră am putut merge cu mașina pe autostradă (terasamentul ei) dintr-un capăt în altul”, scrie Marin Marian, autorul imaginilor postate pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).

 

Pe 2 ianuarie, reprezentanții API estimau într-o postare cu previziuni rutiere pentru 2023 că, cel mai probabil, lotul turcilor de la Nurol va reprezenta prima inauguare de autostradă din acest an.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ce inaugurăm în 2023? Borna celor 1.000 de kilometri va fi atinsă, probabil, de turcii de la Nurol cu mini – lotul A3 Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,554 km) în perioada mai – iunie. Compatrioții lor de la Alsim Alarko ar putea să le „fure” trofeul simbolic dacă se vor mobiliza și vor dori să deschidă parțial lotul 2 al A0 Sud. Dacă nu, vor da în trafic toți cei 16,30 km până la sfârșitul verii”, spuneau la începutul anului reprezentanții API.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe subsecțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău se construiește:
– un nod rutier la Nușfalău,
– 7 pasaje,
– 5 poduri,
– o parcare de scurtă durată,
– o descărcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcău.

Loturile vecine, care ar fi permis circulația neîntreruptă pe autostradă, sunt în faza de licitație, neavând încă un constructor desemnat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucrările la acest lot din Autostrada Transilvania sunt realizate în proporție de 66%, conform celei mai recente raportări, publicată de Compania de Drumuri în decembrie anul trecut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contractul pentru proiectarea și executia celor 13,55 kilometri ai lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău a fost semnat pe 30 septembrie 2020 pentru suma de 384,14 milioane de lei, fără TVA. Ordinul de începere a fost emis pe 1 februarie 2021. Contractul prevede șase luni perioadă de proiectare, 18 luni perioadă de execuție și 120 luni perioadă de garanție.

Anul trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a suplimentat cu circa 19% valoarea contractului semnat cu turcii de la Nurol pentru construirea lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău. Astfel, prețul crește de la 384,14 milioane de lei până la 457,49 milioane de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

FOTO – VIDEO: A3, lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău, constructor: Nurol (sursa: YouTube Marin Marian, forum PeUndeMerg.ro)

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...