Prima bancă din România care lansează cardul pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic

UniCredit Bank este prima bancă din România care va oferi angajatorilor un card pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic, Card Meniu, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - mie, 04 mai 2016, 09:19
Prima bancă din România care lansează cardul pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic

Cardul va fi emis sub licenţă Visa, beneficiind de avantaje caracteristice unui card bancar, şi este destinat utilizării la nivel naţional pentru achiziţionarea de produse alimentare în reţeaua comercianţilor parteneri care afişează sigla ‘Card de masă’, ‘Tichet de masă electronic’ sau ‘Card Meniu’, se arată în comunicatul companiei.

‘Continuăm să ne poziţionăm în prima linie a inovaţiei pe piaţa bancară românească şi suntem bucuroşi să putem oferi acum clienţilor noştri companii şi acest instrument modern de acordare a beneficiilor, care le asigură avantaje nete de costuri, flexibilitate şi siguranţă. Mai mult, cu această lansare facem un pas înainte către momentul, deloc îndepărtat în viziunea noastră, în care cardul de salariu şi cel de acordare a tichetelor de masă vor migra pe acelaşi suport de plastic şi, de ce nu, pe telefonul mobil, simplificând viaţa utilizatorilor şi a angajatorilor lor’, a declarat Daniel Ghiulea, director Produse şi Segmente în cadrul UniCredit Bank.

Principalele avantaje de care se bucură angajatorii care vor oferi salariaţilor lor Carduri Meniu de la UniCredit Bank se referă la eficienţa sporită din punct de vedere al costurilor, la simplificarea procesului de distribuţie a beneficiilor pe care le oferă salariaţilor precum şi la siguranţa specifică serviciilor bancare.

‘Ne bucură interesul băncilor din România de a intra pe piaţa tichetelor de masă şi de a pune la dispoziţia companiilor o alternativă modernă la clasicele tichete de masă pe suport de hârtie. UniCredit a dat startul cu ^Card Meniu^, primul card de masă Visa emis de bănci, care oferă toate avantajele în ceea ce priveşte siguranţa şi simplitatea în utilizare. UniCredit face astfel posibilă o premieră nu numai pentru sectorul bancar din România, ci şi pentru întreaga regiune, ceea ce plasează România alături de pieţe dezvoltate din Europa unde există astfel de produse bancare, precum Italia, Spania, Belgia sau Finlanda’, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

Potrivit reprezentanţilor UniCredit Bank, Cardul Meniu se distribuie o singură dată, având perioada de valabilitate de trei ani şi este alimentat periodic cu sumele reprezentând contravaloarea tichetelor de masă cuvenite. Alimentarea cardului se face în aceeaşi zi pentru plăţile efectuate până la ora 16 sau a doua zi lucrătoare la prima oră pentru plăţile efectuate după ora 16. Sumele neutilizate în perioada de valabilitate de către angajaţi vor fi returnate angajatorilor. Administrarea prin intermediul Business Net, aplicaţia de online banking oferită companiilor de către UniCredit Bank, asigură companiilor siguranţa datelor lor (care sunt transmise băncii într-un mediu securizat), dar şi simplitate, emiterea şi administrarea cardurilor pentru acordarea tichetelor de masă realizându-se electronic.

Avantajele utilizării Cardului Meniu de la UniCredit Bank constau în flexibilitatea tranzacţiilor, în condiţiile în care, spre deosebire de tichetele clasice pe format de hârtie, se elimină problema restului sau a cumpărăturilor suplimentare pentru a întregi suma, precum şi în comoditatea şi siguranţa sporite în utilizare. Cardul de masă dispune de cip şi de tehnologia contactless şi poate fi blocat rapid în caz de pierdere sau furt, pentru siguranţa banilor angajaţilor. La fiecare alimentare, angajaţii pot primi SMS cu informare asupra soldului şi a alimentării şi, în mod opţional, pot primi şi informări înainte de expirarea sumelor disponibile pe card.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un ‘one-stop-shop’ pentru servicii financiare, deservind peste 600.000 de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...