Prima Casă: BRD a primit un nou plafon pentru credite, în valoare de 320 de milioane de lei

BRD Groupe Societe Generale a primit din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri /FNGCIMM/ un nou plafon de garantare pentru 'Prima Casă', în valoare de 320 de milioane de lei, a anunţat, marţi, banca.
Economica.net - mar, 25 feb. 2014, 10:34
Prima Casă: BRD a primit un nou plafon pentru credite, în valoare de 320 de milioane de lei

Potrivit sursei citate, acest nou plafon va permite acordarea de credite prin programul guvernamental în valoare totală de 640 de milioane de lei.

‘De la trecerea la creditarea exclusiv în monedă naţională şi până în prezent, banca a acordat, în cadrul programului ‘Prima Casă’, credite în valoare de 360 milioane de lei. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienţi din Bucureşti (30%), restul de 70% fiind acordate clienţilor din toate judeţele ţării. Cota de piaţă a băncii în programul ‘Prima Casă’ în lei este de 33%, în timp ce cota calculată de la începutul programului, din anul 2009, este de 28%’, afirmă BRD.

Valoarea medie a unui împrumut ‘Prima Casă’ în lei se ridică la aproximativ 147.000 lei, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă în care se încadrează beneficiarii împrumuturilor cei mai numeroşi sunt clienţii cu vârste sub 30 de ani (50%). Aceştia sunt urmaţi de beneficiari cu vârste între 31 şi 35 de ani (27%) şi cei care depăşesc 35 de ani (23%). Cel mai tânăr beneficiar are vârsta de 21 de ani, iar cel mai vârstnic 66 de ani.

În funcţie de numărul creditelor acordate, topul primelor 10 judeţe din ţară este format din: Iaşi, Timiş, Braşov, Cluj, Constanţa, Sibiu, Prahova, Mureş, Galaţi şi Argeş.

Repartizarea pe zone geografice scoate în evidenţă zona de vest a ţării (Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş), cu 32% dintre credite, urmată de Bucureşti, cu 30% dintre credite, Muntenia (exclusiv Bucureşti), cu 24% şi Moldova, cu 14%.

Demarat în iulie 2009, programul ‘Prima Casă’ a fost creat pentru susţinerea celor care doresc să îşi cumpere sau să construiască o locuinţă, prin acordarea unei garanţii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobândă redusă.

BRD acordă împrumuturi în acest program în lei cu o dobândă nominală standard Robor la trei luni plus 2,5 puncte procentuale.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi lider al pe piaţa românească la creditele sindicalizate.

Banca are 2,3 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 900 de unităţi pe plan local. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Te-ar mai putea interesa și
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în programul IMM Factor
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în ...
FNGCIMM invită instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, precum și sucursalele acestora din străinătate care desfășoară activități de finanțare a operațiunilor de......
Romgaz: Suntem pregătiţi să finalizăm centrala Iernut în acest an, pentru a nu pierde banii din PNI
Romgaz: Suntem pregătiţi să finalizăm centrala Iernut în acest an, pentru a nu pierde banii din PNI
Romgaz a acordat o ultimă perioadă de 14 zile către asocierea Romelectro-Duro Felguera pentru a finaliza centrala de la ...
Primarul Sectorului 6 propune demersuri pentru reabilitarea unei secţiuni din bulevardul Timişoara
Primarul Sectorului 6 propune demersuri pentru reabilitarea unei secţiuni din bulevardul Timişoara
Primarul Ciprian Ciucu propune demersuri pentru reabilitarea unei secţiuni din bulevardul Timişoara şi amenajarea unei ...
Rusia trimite 15 nave în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu SUA
Rusia trimite 15 nave în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu SUA
Rusia a transferat 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră pe fondul unei noi escaladări a tensiunilor cu SUA, care ...