Prima Casă: BRD a primit un nou plafon pentru credite, în valoare de 320 de milioane de lei

BRD Groupe Societe Generale a primit din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri /FNGCIMM/ un nou plafon de garantare pentru 'Prima Casă', în valoare de 320 de milioane de lei, a anunţat, marţi, banca.
Economica.net - mar, 25 feb. 2014, 10:34
Prima Casă: BRD a primit un nou plafon pentru credite, în valoare de 320 de milioane de lei

Potrivit sursei citate, acest nou plafon va permite acordarea de credite prin programul guvernamental în valoare totală de 640 de milioane de lei.

‘De la trecerea la creditarea exclusiv în monedă naţională şi până în prezent, banca a acordat, în cadrul programului ‘Prima Casă’, credite în valoare de 360 milioane de lei. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienţi din Bucureşti (30%), restul de 70% fiind acordate clienţilor din toate judeţele ţării. Cota de piaţă a băncii în programul ‘Prima Casă’ în lei este de 33%, în timp ce cota calculată de la începutul programului, din anul 2009, este de 28%’, afirmă BRD.

Valoarea medie a unui împrumut ‘Prima Casă’ în lei se ridică la aproximativ 147.000 lei, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă în care se încadrează beneficiarii împrumuturilor cei mai numeroşi sunt clienţii cu vârste sub 30 de ani (50%). Aceştia sunt urmaţi de beneficiari cu vârste între 31 şi 35 de ani (27%) şi cei care depăşesc 35 de ani (23%). Cel mai tânăr beneficiar are vârsta de 21 de ani, iar cel mai vârstnic 66 de ani.

În funcţie de numărul creditelor acordate, topul primelor 10 judeţe din ţară este format din: Iaşi, Timiş, Braşov, Cluj, Constanţa, Sibiu, Prahova, Mureş, Galaţi şi Argeş.

Repartizarea pe zone geografice scoate în evidenţă zona de vest a ţării (Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş), cu 32% dintre credite, urmată de Bucureşti, cu 30% dintre credite, Muntenia (exclusiv Bucureşti), cu 24% şi Moldova, cu 14%.

Demarat în iulie 2009, programul ‘Prima Casă’ a fost creat pentru susţinerea celor care doresc să îşi cumpere sau să construiască o locuinţă, prin acordarea unei garanţii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobândă redusă.

BRD acordă împrumuturi în acest program în lei cu o dobândă nominală standard Robor la trei luni plus 2,5 puncte procentuale.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi lider al pe piaţa românească la creditele sindicalizate.

Banca are 2,3 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 900 de unităţi pe plan local. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...