România Start Up: Evaluare finală pentru programele antreprenoriale ale Guvernului

O evaluare finală a programelor de sprijin antreprenorial şi social ce urmează să fie lansate în perioada următoare de Executiv va fi făcută miercuri în cadrul unei reuniuni de lucru cu ministrul Fondurilor Europene şi ceilalţi miniştri de linie, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.
Economica.net - mar, 21 oct. 2014, 11:18
România Start Up: Evaluare finală pentru programele antreprenoriale ale Guvernului

‘Mâine (miercuri – n.r.) ne vedem cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ceilalţi miniştri de linie pentru a vedea ultimele programe pe care le lansăm, ‘România Start Up’, programele de sprijin social, sprijinul pentru Educaţie. Mâine la ora 10,00, la Guvern, cu ceilalţi miniştri’, a declarat premierul.

Victor Ponta le-a cerut miniştrilor de resort să realizeze o analiză a stadiului implementării programelor lansate recent de Guvern, scrie Agerpres.

‘Vreau să vă precizez, după întâlnirile pe care le-am avut alături de alţi miniştri cu românii din diaspora, că programele pe care le-am lansat, programele europene ‘Prima Casă’, ‘Prima Maşină’, eliminarea taxelor pentru copii, au fost bine recepţionate. Este prima dată când se face ceva concret pentru românii din diaspora, dincolo de manipulări şi transmiterea dezbinării din ţară şi către cei de acolo. Şi vreau să vă rog pe toţi să mergem mai departe cu implementarea acestor programe, pentru că sunt convins că sunt români care au experienţă, au muncit şi vor să vină în ţară, însă trebuie să aibă stimulente pentru a reporni o activitate profesională în ţară’, a punctat prim-ministrul.

PRIMA CASA

Guvernul va suplimenta plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă cu 400,5 milioane lei (90 milioane euro), sumă realocată de la programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, întrucât nu au fost acordate garanţii din lipsă de cereri.

„Prin acest proiect de act normativ venim în sprijinul persoanelor care au depus dosare la bănci pentru a obţine credite cu garanţii guvernamentale prin Programul Prima casă – şi ştim că sunt la băncile partenere programului foarte multe dosare în lucru – şi, prin urmare, dăm curs solicitărilor primite din partea finanţatorilor”, a declarat într-un comunicat ministrul finanţelor publice, Ioana-Maria Petrescu.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, MFP propune realocarea pentru sumei din plafonul destinat Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României. Din plafonul pentru acest program, de 100 milioane euro (415 milioane lei) pentru acest an, nu a fost acordată nicio garanţie, întrucât nu au fost depuse cereri.

Guvernul a mai suplimentat recent plafonul de garanţii, prin realocarea sumelor neutilizate pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel încât să poată fi folosite pentru orice tip de locuinţă în cadrul programului, pe fondul solicitărilor de suplimentare a banilor.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria sectorului 3 reia licitaţia pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon, pe 35 de ani
Primăria sectorului 3 reia licitaţia pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon, pe 35 de ani
Primăria Sectorului 3 anunţă din nou pe SEAP licitaţie pentru contractul de delegare de gestiune a activităţii de administrare şi exploatare a Complexului Acvatic - Parc Pantelimon prin......
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât în 2021, şi marjă de profit de peste 74%
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât ...
Cezara Cristescu, creator digital urmărit de peste 555.000 de oameni pe TikTok, a realizat afaceri nete de peste 169.000 ...
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Guvernul Italiei vrea să obţină cel puţin 1% din PIB, sau aproximativ 21 miliarde de euro, în urma unor vânzări de ...
UPDATE. Turcia: Explozie puternică la Ankara, în apropierea Parlamentului. Autoritățile reclamă un atac terorist
UPDATE. Turcia: Explozie puternică la Ankara, în apropierea Parlamentului. Autoritățile reclamă un atac terorist
O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în centrul capitalei Ankara, în apropiere de Parlamentul turc care ...