România Start Up: Evaluare finală pentru programele antreprenoriale ale Guvernului

O evaluare finală a programelor de sprijin antreprenorial şi social ce urmează să fie lansate în perioada următoare de Executiv va fi făcută miercuri în cadrul unei reuniuni de lucru cu ministrul Fondurilor Europene şi ceilalţi miniştri de linie, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.
Economica.net - mar, 21 oct. 2014, 11:18
România Start Up: Evaluare finală pentru programele antreprenoriale ale Guvernului

‘Mâine (miercuri – n.r.) ne vedem cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ceilalţi miniştri de linie pentru a vedea ultimele programe pe care le lansăm, ‘România Start Up’, programele de sprijin social, sprijinul pentru Educaţie. Mâine la ora 10,00, la Guvern, cu ceilalţi miniştri’, a declarat premierul.

Victor Ponta le-a cerut miniştrilor de resort să realizeze o analiză a stadiului implementării programelor lansate recent de Guvern, scrie Agerpres.

‘Vreau să vă precizez, după întâlnirile pe care le-am avut alături de alţi miniştri cu românii din diaspora, că programele pe care le-am lansat, programele europene ‘Prima Casă’, ‘Prima Maşină’, eliminarea taxelor pentru copii, au fost bine recepţionate. Este prima dată când se face ceva concret pentru românii din diaspora, dincolo de manipulări şi transmiterea dezbinării din ţară şi către cei de acolo. Şi vreau să vă rog pe toţi să mergem mai departe cu implementarea acestor programe, pentru că sunt convins că sunt români care au experienţă, au muncit şi vor să vină în ţară, însă trebuie să aibă stimulente pentru a reporni o activitate profesională în ţară’, a punctat prim-ministrul.

PRIMA CASA

Guvernul va suplimenta plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă cu 400,5 milioane lei (90 milioane euro), sumă realocată de la programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, întrucât nu au fost acordate garanţii din lipsă de cereri.

„Prin acest proiect de act normativ venim în sprijinul persoanelor care au depus dosare la bănci pentru a obţine credite cu garanţii guvernamentale prin Programul Prima casă – şi ştim că sunt la băncile partenere programului foarte multe dosare în lucru – şi, prin urmare, dăm curs solicitărilor primite din partea finanţatorilor”, a declarat într-un comunicat ministrul finanţelor publice, Ioana-Maria Petrescu.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, MFP propune realocarea pentru sumei din plafonul destinat Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României. Din plafonul pentru acest program, de 100 milioane euro (415 milioane lei) pentru acest an, nu a fost acordată nicio garanţie, întrucât nu au fost depuse cereri.

Guvernul a mai suplimentat recent plafonul de garanţii, prin realocarea sumelor neutilizate pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel încât să poată fi folosite pentru orice tip de locuinţă în cadrul programului, pe fondul solicitărilor de suplimentare a banilor.

Te-ar mai putea interesa și
Coronavirus: Marea Britanie şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina persoanele peste 50 de ani
Coronavirus: Marea Britanie şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina persoanele peste 50 de ani
Marea Britanie şi-a atins luni obiectivul de a oferi, până la jumătatea lui aprilie, cel puţin o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului persoanelor în vârstă de peste 50 de ani, un......
MApN pregăteşte cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID
MApN pregăteşte cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID
Ministerul Apărării Naţionale a informat, marţi, că medicii, asistenţii medicali şi registratorii din centrele de ...
Industria Germaniei previzionează perspective mai bune în 2021, în urma creşterii exporturilor
Industria Germaniei previzionează perspective mai bune în 2021, în urma creşterii exporturilor
Industria germană ar urma să se situeze într-o poziţie mult mai bună în 2021 decât în 2020, a estimat Asociaţia ...
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în programul IMM Factor
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în ...
FNGCIMM invită instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, precum și sucursalele acestora din străinătate ...