1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Prima femeie la conducerea Fed: Janet Yellen, audiată în Senat pe 14 noiembrie

Candidata nominalizată de preşedintele Barack Obama pentru a conduce puternica bancă centrale a SUA Federal Rezerve (Fed), Janet Yellen, urmează să fie audiată în Senat pe 14 noiembrie, a anunţat joi Comisia senatorială pentru bănci, preluată de AFP.

08 noi, 2013 | Agerpres

După audiere, comisia şi apoi plenul Senatului vor trebui să aprobe numirea lui Janet Yellen, actual vicepreşedinte al Fed, pentru a îi putea succede lui Ben Bernanke, al cărui mandat se încheie la 31 ianuarie.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat oficial nominalizarea acesteia pe 9 octombrie. Dacă va fi confirmată, Yellen, în vârstă de 67 de ani, va deveni prima femeie care conduce această instituţie.

Audierea sa în faţa Comisiei pentru bănci a Senatului, unde democraţii sunt majoritari, nu ar trebui să întâmpine o opoziţie majoră. Cu toate acestea, unii republicani au ameninţat recent că vor vota împotriva lui Janet Yellen, dacă nu va fi aprobată o lege care să asigure mai multă transparenţă în activitatea Fed.

Rezerva federală desfăşoară de la declanşarea crizei financiare în 2008 o politică monetară de sprijin pentru relansarea economică a ţării, cu dobânzi apropiate de zero şi injecţii masive de lichidităţi în circuitul financiar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO